Gemeente Venray


03 oktober 2007

Wensgeld-ideeën beloond

De gemeente heeft twee eenmalige subsidies toegekend voor initiatieven van jongeren. De initiatieven voor een dance-evenement en een concert met milieu als thema zijn ingediend onder de vlag van `Een goed idee is 2.000 euro waard!'. De evenementen vinden plaats in mei en juni 2008 en worden volledig door en voor jongeren uitgevoerd.

Vanaf begin mei dit jaar zijn jongeren uitgenodigd hun ideeën voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn en vermaak te bedenken en voor te leggen aan de gemeente. Wordt het initiatief goedgekeurd, dan kunnen zij hiervoor een subsidie van de gemeente ontvangen van maximaal EUR 2000. Een `goed idee' is een idee dat voorziet in een behoefte die bestaat onder de jeugd in de gemeente Venray en dat door de jongeren volledig zelfstandig georganiseerd is. In de afgelopen maanden hebben jongeren in de leeftijd van 11-24 jaar al zo'n 30 aanvragen ingediend voor het Wensgeld, de ideeën uiteenlopend van straatvoetbal tot outdoor dance-events.

In de laatste categorie heeft op 15 september jl. de eerste activiteit plaatsgevonden: een openlucht dance-event ter hoogte van jongerencentrum 't Podium trok zo'n 850 jongeren. Deze activiteit was mede gefinancierd door de provincie Limburg die jongereninitiatieven in het kader van jongerenparticipatie co-financiert.

Voor volgend jaar zijn nu in het kader van Wensgeld twee nieuwe initiatieven goedgekeurd; een dance-event gepland op 17 mei voor de jongeren van 18+ en voor de leeftijd van 12 tot 16 jaar een concert op 27 juni gericht op het bevorderen van de milieuvriendelijkheid van Venray. De jongeren zijn druk doende met het zoeken van sponsoren, het regelen van locaties, vergunningen en pr. Iedere jongere is vrij zijn of haar invulling aan de activiteit te geven. Ze hebben hierover regelmatig overleg met de gemeente. Venray verwacht dan ook dat er na het succes van de eerste activiteit nog veel activiteiten volgen.