Gemeente Ede

nummer 195 / Ede, 3 oktober 2007

Vier scholen en gemeente Ede ondertekenen convenant De Edese aanval op de uitval
Gezamenlijk schoolverzuim terugdringen

De gemeente Ede en de schoolbesturen van ROC A12, Scholengemeenschap het Streek, Pallas Athene College en Groenhorst College willen met elkaar het voortijdig schoolverlaten en het schoolverzuim terugdringen. Door het ondertekenen van een convenant moet de samenwerking tussen genoemde partijen worden versterkt.

Met dit convenant `De Edese aanval op de uitval` willen de schoolbesturen projecten ondersteunen die het voortijdig schoolverlaten en het schoolverzuim terugdringen. Ook hopen de partners een beter zicht te krijgen op het aantal uitvallers en het verzuim. Er zal meer aandacht worden besteed aan het melden en registreren ervan.
Ook staat in het convenant dat de zorg binnen het onderwijs geïntensiveerd moet worden en dat een flexibele instroom in het onderwijs mogelijk moet worden gemaakt. Bovendien moet er extra aandacht worden besteed aan een goede voorbereiding op stages en leerbanen.
Met genoemde maatregelen hopen de partners het voortijdig schoolverlaten en het schoolverzuim in 3 jaar tijd met 20% terug te dringen.
De maatregelen zullen in een werkgroep vóór 1 januari 2008 worden uitgewerkt. De looptijd van het convenant is tot augustus 2010.
---