BedrijfsautoRAI

Fiat en PSA Peugeot Citroën introduceren nieuwe compacte bedrijfsauto

(10/3/2007)
Fiat heeft in samenwerking met PSA Peugeot Citroën een compacte, economische bedrijfsauto ontwikkeld in partnerschap met Tofas. Dankzij zijn compactheid, gebruiksvriendelijkheid, multifunctionaliteit en vormgeving begeeft het nieuwe model zich in een nieuw marktsegment. Met een lengte van 3,86 meter biedt de nieuwe compacte bedrijfsauto opmerkelijk veel interieurruimte met een laadcapaciteit van 2,5 m'. Dit kan worden vergroot tot 2,8 m' en de werklengte kan worden verlengd tot 2,5 meter dankzij een wegklapbare passagiersstoel.

De toegang tot de kubusvormige laadruimte van deze praktische voertuigen is eenvoudig dankzij de achterdeuren en de grote schuifdeuren aan de zijkant en niet te vergeten de optimale laadhoogte.

De moderne, ruime, goed verlichte cabine is ergonomisch, comfortabel en zowel praktisch als functioneel voor intensief, zakelijk gebruik. Zaken als stuurbekrachtiging, ABS en bestuurdersairbag zijn standaard.

Zowel de benzine- als de dieselmotoren zijn milieuvriendelijk (CO uitstoot van de dieselmotoren: 119g/km) en zuinig qua verbruik dat tevens bijdraagt aan de hoogst interessante gebruikskosten.

De verkoop van de nieuwe bedrijfsauto start vanaf eind 2007 onder de namen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper en Citroën Nemo.

De autoâs worden gebouwd in Turkije door Tofas in de Bursa-fabriek. Jaarlijks zullen daar 158.000 eenheden gefabriceerd worden. Tofas is Turkijeâs grootste autofabrikant en is een joint venture tussen o.a. âFiat Groupâ (37,8%) en âKoç Groupâ (37,8%). Met de nieuwe lijn bedrijfswagens is een investering van ⬠380 miljoen euro gemoeid, waarvan ⬠190 miljoen voor âresearch and developmentâ.