Gemeente Gaasterlân-Sleat

Bijgesteld plan MFA Oudemirdum

Stichting It Nije Klif uit Oudemirdum presenteert de gemeente Gaasterlân-Sleat een bijgesteld programma voor een multifunctionele accommodatie (MFA) bij de sportvelden van NOK. Al in 2005 stelde It Nije Klif een ambitieus plan op voor de nieuwbouw van een MFA. Portefeuillehouder Willem Sprik; Het nieuwe voorstel richt zich op de minimale functies die het MFA nodig heeft. Het gaat om bundeling van het dorpshuis met sportzaal, peuterspeelzaal, twee vergaderruimten en ruimte voor artsen en maatschappelijk werk. Deze voorzieningen versterken elkaar en zijn van belang voor de leefbaarheid van het dorp en de omliggende dorpen. Gaasterlân-Sleat reserveerde in 2007 1 miljoen. Er wordt nu door de stichting It Nije Klif 1,5 miljoen gevraagd.

Een plek maken en houden voor ontmoeting tussen de bewoners is de centrale gedachte achter het MFA -plan. Kosten voor het ambitieuze plan uit 2005 waren 4,5 miljoen, financieel niet haalbaar voor Gaasterlân-Sleat. De kosten konden worden teruggebracht van 4,59 naar 2,37 miljoen. Zo werd de oppervlakte van het dorphuis en de sportzaal kleiner. Een grote zaal met podium, jeugdbibliotheek, jeugdhonk, internetcafé en een commerciële ruimte werd geschrapt. It Nije Klif wil zelf 675.000 bijdragen door onder andere zelfwerkzaamheid, speciale acties, fondsen en subsidies.

De raad wordt gevraagd zich op 9 oktober 2007 uit te spreken over de bijgestelde invulling van het MFA Oudemirdum en de financiële consequenties daarvan.

---