Amsterdam Oud Zuid


Nationale Brandpreventiecampagne van start

Van woensdag 3 tot en met zaterdag 27 oktober is de Nationale Brandpreventiecampagne. Ruim drie weken is in de media veel aandacht voor brandpreventie en dan vooral voor rookmelders. Op zaterdag 27 oktober volgt de afsluiting met de Nationale Rookmelderdag. Nederland moet ervan doordrongen raken dat je eigenlijk met je leven speelt wanneer je geen rookmelders hebt.

Elektrische apparatuur is veroorzaker nummer één van brand in huis. Met een brandtest is te testen hoe het is gesteld met de brandveiligheid van apparatuur in huis. Hoe wordt er met de apparaten omgegaan? Zijn ze stofvrij en voldoende gereinigd? Is er genoeg afstand tussen halogeenlampen en brandbaar materiaal? Hoeveel apparatuur is er aangesloten op een stekkerdoos, en hoe? Wordt de magnetron en/of oven op de juiste manier gebruikt?

Rookmelders

Controle op rookmelders

Een rookmelder is een essentieel middel wanneer er onverhoopt iets misgaat. Daarom zal bij wijze van actie op zaterdag 27 oktober een aantal adressen in Nederland willekeurig gekozen worden door de notaris. Consulenten van de Brandwondenstichting bezoeken deze adressen, samen met het lokale brandweerkorps. Met instemming van de bewoners vindt er dan een controle plaats op werkende rookmelders. Wanneer een werkende rookmelder aanwezig is, ontvangen de bewoners standaard een kleine prijs. Bovendien is er kans op een hoofdprijs van 250 staatsloten en daarnaast op vier prijzen van 100 staatsloten.

Stadsdeel Oud-Zuid ondersteunt de Nationale Brandpreventiecampagne graag. In ons stadsdeel en ook stedelijk zijn brandpreventie en brandveiligheid al meerdere jaren een speerpunt.

Meer infomatie

Kijk op: www.nationalerookmelderdag.nl of www.brandtest.nl.