Gemeente Ermelo


Ruim voldoende voor leerlingenvervoer

KOP: Ruim voldoende voor leerlingenvervoer

Vanaf het schooljaar 2005/2006 wordt het leerlingenvervoer binnen de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Putten en Ermelo door twee vervoerders uitgevoerd: Klomp Groepsvervoer en Taxicentrale Ermelo.

Om antwoord te kunnen geven op de vraag hoe de ouders denken over de kwaliteit van de dienstverlening van de vervoerders, heeft er in juni 2007 een Klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden onder de ouders, die kinderen in het leerlingenvervoer hebben.

Er zijn 880 vragenlijsten aan de ouders gestuurd, waarvan er 407 ingevuld zijn teruggestuurd. De respons bedroeg 46% en aangezien dit percentage gebruikelijk is binnen het leerlingenvervoer, kan men spreken van een representatief onderzoek.

De ouders mochten o.a. op bepaalde onderdelen een rapportcijfer geven en dit zijn de resultaten:

Klomp Taxicentrale Ermelo Landelijke trend regeling vervoer door gemeente 7.2 7.3 6.8 werkwijze chauffeur 7.8 7.9 7.1 tevredenheid voertuig 7.4 7.3 7.5 handelwijze centale vervoerder 6.3 6.9 6.9 klachtenafhandeling vervoerder 5.9 6.3 5.7

Zoals uit deze cijfers blijkt scoren de gemeenten ruim voldoende en liggen de cijfers op de meeste onderdelen hoger dan de landelijke trend.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de ouders tevreden of zeer tevreden zijn over:


*het op tijd op school komen


*de manier waarop de chauffeur met kinderen en ouders omgaat


*de inzet van een vaste chauffeur


*afhandeling van de vragen bij de gemeente

Minder tevreden zijn de ouders over:


*de snelheid van afhandeling van klachten door de vervoerder


*de snelheid waarmee de telefoon door de vervoerder wordt beantwoord tijdens de spits


*de vervanging van de chauffeur bij ziekte en vakantie

De gemeenten gaan de onderdelen, waar de ouders het minst tevreden over zijn, nadrukkelijk bij de vervoerders aan de orde stellen. Elk kwartaal vindt er een overleg plaats tussen de vervoerders en de gemeenten. In dit overleg bekijken de gemeenten of er daadwerkelijk verbetering op deze onderdelen heeft plaatsgevonden.

Alle ouders, die kinderen in het aangepaste leerlingenvervoer hebben, zijn via een brief van de uitslag van het onderzoek op de hoogte gebracht.

Voor vragen over het leerlingenvervoer kunt u terecht bij de coördinator leerlingenvervoer, de heer G. van den Berg, telefoon 0341 56 71 53.

KOP: Sluiting NME centrum

Het Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo is de volgende dagen gesloten: 9, 10 en 11 oktober en op 23, 24 en 25 oktober 2007.

Meer informatie is te vinden op de website: www.nmecentrum-ermelo.nl