Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 3 oktober 2007

BREDA, 3 oktober 2007

Verdachte aangehouden voor huiselijk geweld
BREDA: In de middag van 18 september heeft er een mishandeling plaatsgevonden in huiselijk kring, waarbij een vrouw geslagen is door haar vriend. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan waarna de politie de verdachte dinsdag 2 oktober heeft aangehouden. De man, een 27-jarige inwoner van Breda, is inverzekering gesteld. Het incident had plaats in het centrum van Breda.

Drugsdealer aangehouden door politie op de fiets
BREDA: Tijdens hun surveillance op de fiets zag de politie dinsdagavond een 30-jarige inwoner van Breda lopen die bij de politie bekend staat als drugsdealer. Bij controle en fouillering bleek de man een aantal bolletjes met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. De man had eveneens een groot geldbedrag bij zich. De verdachte is hierop direct aangehouden en de drugs en het geld is inbeslaggenomen. De man is ingesloten voor verhoor en inverzekering gesteld.

75-jarige man actief als bestekverkoper
BREDA: Een 75-jarige inwoner van Huis ter Heide is dinsdagmiddag betrapt bij illegale verkoop. De man was bij een dame aan de deur geweest en had haar verteld dat hij bestek te koop had van de beurs. Een koopje, maar de dame moest wel direct van de man geld gaan pinnen. De zeer overrompelende verkooptechniek van de man deed de vrouw hiertoe bewegen in de richting van het pinautomaat. Aangezien ze het verhaal ook niet helemaal vertrouwde is ze hierna naar het politiebureau Vlaanderenstraat gereden. Daar stelde politieagenten direct een onderzoek in. Aangezien van een deal geen sprake was kon men actief tegen de man niet optreden. Wel is hem verteld dat hij deze verkooptechniek hier niet meer moet toepassen. De politie wil de mensen waarschuwen voor deze manier van verkoop aan de deur.

Politie controleert op snelheid
PRINSENBEEK: Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Schutsestraat. In totaal passeerden 1033 bestuurders de controle waarvan er 189 in overtreding waren. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. De toegestane snelheid is 50 km per uur.

Politie onderzoekt incident school
BREDA: Bij een incident op een school aan de Tuinzigtlaan is woensdagochtend een man gewond geraakt. De man, vader van een leerling, was het niet eens met het feit dat zijn kind buiten moest sporten in de regen. Hij is, volgens zijn lezing, naar de sportdocent gegaan. Een confrontatie volgt waarbij de vader lichtgewond raakt. De man heeft is hierop een gesprek aangegaan met de directeur van de school en heeft hierna aangifte gedaan van mishandeling bij de politie. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De politie stelt een onderzoek in.