Nederlands Film Festival

Blind beste film volgens jongeren MovieSquad Utrecht (03-10-07)

De film Blind (Tamar van den Dop, 2007) heeft de MovieSquad Utrecht Award gewonnen, dat werd gisteravond bekendgemaakt door de jongerenjury van MovieSquad tijdens de Talkshow op het Nederlands Film Festival. De jury reikte de prijs uit aan de blij verraste producent van de film.

De jury bestond uit 5 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Zij kozen de winnaar uit 10 recente films. De jury nomineerde naast de winnende film ook HannaHannaH (Annemarie van de Mond, 2007) en Kicks (Albert ter Heerdt, 2007).

Uit het juryrapport over Blind:
'Op subtiele wijze dringt de boodschap tot je door Je bent wie je bent en wordt het gelukkigst als je jezelf kan accepteren. Kortom: zeer origineel, professioneel, uitgebalanceerd en met een hartverwarmende kern.'

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 2.000,- . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van jongeren te brengen. Tevens wordt de film opgenomen in MovieZone, het landelijke educatieve filmprogramma voor jongeren of in de Filmeducatie dvd collectie.

De jury bestond uit Derrick Abraham, Laura Boontje, Igrayne Hörmann, David Koppelaar en Mats Logen. Zij keken niet alleen films, maar discussieerden er ook over. Ze spraken met filmmakers en filmjournalisten, ontmoetten acteurs en actrices en waren te gast op filmfeestjes. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit.