Eerste officiële bezoek Heemskerk aan Frankrijk in het teken van multimedia

Negen en tien oktober as. bezoekt minister van buitenlandse handel Heemskerk Frankrijk. Het bezoek staat in het teken van de multimedia- en telecomindustrie. Zo bezoekt Heemkskerk onder meer de MIPCOM beurs te Cannes, de grootste beurs ter wereld voor de omroep- en tv-industrie, het Europese telecom standaardisatie instituut en chipfabrikant NXP. Daarnaast staat een ontmoeting op het programma met de Franse minister voor buitenlandse handel Dhr. Hervé Novelli.

Aan het bezoek is een door Economische Zaken georganiseerde netwerkbijeenkomst gekoppeld waaraan meer dan honderd vertegenwoordigers van Nederlandse en Franse bedrijven deelnemen die actief zijn in de multimedia sector. De Franse markt -een markt met 60 miljoen consumenten- biedt de ongeveer driehonderd Nederlandse bedrijven die betrokken zijn bij het produceren en distribueren van TV-formats volgens Heemkserk uitstekende kansen.

Het bezoek van Heemskerk start op negen oktober in Parijs en eindigt op tien oktober in Cannes. Op negen oktober bezoekt Heemskerk onder meer zijn Franse collega voor buitenlandse handel Dhr. Hervé Novelli. Daarnaast staan ontmoetingen gepland met plaatsvervangend secretaris-generaal van de OESO Dhr. De Geus en het Comité Richelieu, een vereniging voor het Franse hightech MKB. Op tien oktober bezoekt Heemskerk in Cannes de MIPCOM beurs. Hier staan ontmoetingen op het programma met Nederlandse mediabedrijven zoals Eyeworks, Endemol en René Stokvis Producties. Tijdens de middag is Heemskerk gastheer bij de lunch- en netwerkbijeenkomst van Nederlandse en Franse multimedia bedrijven. Na afloop van het bezoek aan MIPCOM bezoekt Heemskerk in Sophia Antipolis het Europese telecom standaardisatie instituut en chipfabrikant NXP.

Noot voor redacties (