Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Fietser zwaar gewond                         |
Een 14-jarige jongen uit Aerdt (gem. Rijnwaarden) is dinsdag 2 oktober zwaar gewond geraakt toen hij op de Kruisbergseweg in Doetinchem in botsing kwam met een 18-jarige automobilist uit Lochem. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

De politie werd rond 15.30 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de jongen op de Kruisbergseweg fietste en bij zijn school wilde afslaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende automobilist uit Lochem, waardoor tussen beiden een botsing ontstond. De verkeersongevallendienst van de politie is in verband met de afhandeling van het ongeval eveneens ter plaatse geweest.

|     |Doetinchem - Uitgebreide verkeerscontrole                 |
De politie Doetinchem heeft samen met wijkwachten en een aantal motorrijders van het Verkeers Handhavings Team dinsdag 2 oktober op verschillende locaties in Doetinchem een uitgebreide verkeerscontrole gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten. In totaal werd 48 maal een overtreding vastgesteld. Alle overtreders hebben een boete gekregen.

De controles zijn in de ochtenduren op de Nemahoweg, C.Missetstraat en de Varsseveldseweg gehouden. Vier motorrijders begeleidden de mensen naar het gebied waar agenten van de politie Doetinchem de controles hielden. Een viertal wijkwachten heeft als verkeersregelaar opgetreden.

De vastgestelde overtredingen bestonden onder meer uit te snel rijden. Zo bleken 13 van de 83 passerende bromfietsers zich niet aan de ter plaatse toegestane snelheid te houden. Ook werd er zonder helm gereden of bleek een enkele bromfiets niet in orde. Daarnaast bleek een aantal automobilisten onder meer geen autogordel te dragen, kon het kentekenbewijs niet worden getoond of werd er door rood gereden.

|     |Doetinchem - Diefstal accuspeelgoed voertuigen            |
Onbekenden hebben tussen zondag 30 september en dinsdag 2 oktober vanuit een pand aan de Barlhammerweg in Doetinchem een aantal accuspeelgoed voertuigen weten weg te nemen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

De diefstal heeft tussen zondagmiddag 16.00 uur en dinsdagochtend 11.15 uur plaats gevonden. Men kon het pand binnenkomen door een slot te forceren. De politie is op zoek naar tips. Mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.

|     |'s-Heerenberg - Met drank op achter het stuur             |
Een 65-jarige automobilist uit Duitsland bleek dinsdag 2 oktober tijdens een controle op de Drieheuvelenweg in 's-Heerenberg onder invloed van alcohol te verkeren. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

De politie werd door een oplettende weggebruiker ingelicht, waarna agenten de man op de Drieheuvelenweg controleerden. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man rond 20.00 uur werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd na een ademanalysetest een promillage van 1.8 vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Winterswijk - huiselijk geweld                            |
De politie heeft woensdagochtend 3 oktober een 27-jarige Winterswijker aangehouden voor huiselijk geweld. De jongeman wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld en zij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De politie kreeg dinsdagavond laat een melding van een ruzie die uit de hand was gelopen. De bewoonster moest zich onder doktersbehandeling stellen en de verdachte bleek te zijn verdwenen. Later in de nacht bleek dat hij zich toegang tot de woning had verschaft door een ruit te vernielen. De politie hield hem aan en inmiddels is hij in verzekering gesteld. Afhankelijk van de duur van het politieonderzoek moet hij zich binnen een week na zijn invrijheidstelling melden bij de Reclassering voor een begeleidingstraject. In verband met de privacy van betrokkenen wordt verder geen informatie vermeld.

Einde berichten

---- --