Gemeente Delft

Delftse aanpak vervoer over water

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om te kiezen voor recreatievervoer over water. Daarnaast wordt voorgesteld om ¤ 14.000,- beschikbaar te stellen voor het Regionalle Samenwerkingsverband Water-Stad-Land. De mogelijkheden voor uitbreiding van passanten- en havenfaciliteiten wil het college laten onderzoeken.

LVVP motie vervoer over water
Het college stelt de raad voor om prioriteit te geven aan recreatievaart. Daarnaast wordt voorgesteld om het goederenvervoer te blijven faciliteren, maar niet stimuleren. Delft geeft voor het Schiegedeelte Nieuwe Haven tot Den Haag prioriteit aan de recreatievaart. Voor het gedeelte van de Nieuwe Haven tot Rotterdam werkt Delft mee aan het opheffen van knelpunten voor het goederenvervoer. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de belangen van andere schepen.

Bijdrage Delft aan regionaal project Water-Stad-Land Het college stelt de raad voor ¤ 14.000,- bij te dragen aaan de verdere professionalisering van het Regionale Samenwerkingsverband Water-Stad-Land. Delft is initiatiefnemer van de regionale samenwerking voor de verdere ontwikkeling van de recreatietoervaart en het watertoerisme in het westelijk deel van Zuid-Holland. In het samenwerkingsverband werken inmiddels 14 gemeenten en twee hoogheemraadschappen samen. Het Samenwerkingsverband heeft als doel om de recreatie op en aan het water te stimuleren, de veiligheid op en langs het water te verhogen en de gebruiksmogelijkheden langs en met het water te vergroten.

Managementbelangen Rijn-Schiekanaal
De provincie en de gemeente hebben afspraken gemaakt om goed inzicht te scheppen in beleid, projecten en beheerskwesties met betrekking tot het Rijn-Schiekanaal. De veiligheid op het water voor zowel beroeps- als recreatievaart én de roeisport, zijn een belangrijk uitgangspunt voor deze aanpak.

In het kader van Delft-Waterstad en het reeds lopende regionale project Water-Stad-Land, stelt het college de raad voor om onderzoek te laten uitvoeren naar mogelijkheden voor uitbreiding van passanten- en havenfaciliteiten voor de recreatievaart op het Rijn-Schiekanaal binnen het grondgebied van Delft.


---

Noot voor de redactie (