Gemeente Bolsward


woensdag 3 oktober 2007

Mededelingen 3 oktober 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Snekerstraat 32;

2. voor het veranderen van de voorgevel van het pand op het perceel Marktstraat 1;

3. voor het veranderen van de gevels van het appartementengebouw op het perceel Laag Bolwerk 45 A t/m X;

4. voor het oprichten van bedrijfsunits op het perceel De Marne 136;
5. voor het veranderen van de woning op het perceel 't Laag 27;
6. voor het vergroten van de woning op het perceel De Ljip 19.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagochtend in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning is verleend:
1. d.d. 25 september 2007, voor het vervangen/vergroten van een tijdelijke kantoorunit (max. 2 jaar) op het perceel Koopman Heeresweg 3;

2. d.d. 25 september 2007, voor het vergroten van de woning op het perceel De Smjunt 3.

Verleende sloopvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopvergunning is verleend:
1. d.d. 25 september 2007, voor het verwijderen van asbesthoudende beplating uit de doucheruimte van de woning op het perceel N. Haismastraat 1.

Verleende vergunning APV/Bijzondere wetgeving
De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. 28 september 2007, Bolsward Promotion, voor de intocht van Sinterklaas in Bolsward op zaterdag 17 november a.s. tussen 13.00 en 17.00 uur;

2. 28 september 2007, mevrouw J. Toren namens Jongerenwerk Bolsward, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken in Ons Gebouw tijdens het mee leeftheater d.d. 26 oktober 2007, 30 november 2007 en 21 december 2007 van 20.00 tot 00.00 uur.

Melding Wet milieubeheer
Burgemeester en Wethouders maken met in achtneming van artikel 8.40 en 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat zij in de periode van 1 september 2007 t/m 24 september 2007 de volgende melding hebben ontvangen:

1. d.d. 11 september 2007, voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer: vof Wokrestaurant Bolsward aan de Kloosterlaan 24 te Bolsward.

Voor bovenstaand bedrijf is de vergunningplicht ingevolge de Wet milieubeheer vervallen. Het bedrijf dient te voldoen aan de voorschriften die in de betreffende Algemene Maatregel van Bestuur zijn gesteld.

De hierboven genoemde melding kan worden ingezien op het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 in Bolsward.

Na publicatie van de melding van de bedrijfsvoering onder een bepaalde AMvB, staat het een ieder open, binnen zes weken, zijn zienswijze hierop schriftelijk en voorzien van motivatie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Aanvragen voor binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaande bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van de geldende bestemmingsplannen te verlenen ten behoeve van deze bouwplannen. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor deze bouwplannen.

De aanvragen liggen met ingang van donderdag 4 oktober a.s. gedurende twee weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat.


1. Het vergroten van de woning op het perceel De Bunders 37 te Bolsward, medewerking kan worden verleend middels een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan Eekwerd 1, 1e herziening;
2. het veranderen/vergroten van de berging op het perceel Schelte A. Bolswertstraat 9 te Bolsward, medewerking kan worden verleend middels een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan Zuid.

Mandaatregeling Vrijstellingsmogelijkheden bodemonderzoek bij bouwvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juli 2007 besloten om de mandaatregeling 2005 uit te breiden ten behoeve van het verlenen van vrijstelling voor bodemonderzoek bij bouwvergunningen. Ambtenaren mogen alleen onder voorwaarden gebruik maken van de aan hen gemandateerde bevoegdheden. De toevoeging op de mandaatregeling 2005 ligt met ingang van donderdag 4 oktober a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Sluiting gemeentesecretarie Bolsward
In verband met Bolletongersdei is de gemeentesecretarie op donderdag 4 oktober a.s. gesloten.

Agenda raadsvergadering 9 oktober 2007
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de bijzondere raadsvergadering op 9 oktober 2007 om 19.30 uur in het stadhuis.

De voorzitter voornoemd,

W.Chr. Vroegindeweij.

Van 19.00 tot 19.30 uur houdt de gemeenteraad een inloopspreekuur in de Vierschaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er gelegenheid voor de inwoners van de gemeente Bolsward om vragen te stellen of onderwerpen onder de aandacht te brengen van de raadsleden.

Agenda

19.30 uur
I. Algemeen Deel.

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Actieve informatieplicht college (mondeling en schriftelijk).
4. Agendapunt opgevoerd door de raad.

II. Informatiepunten (voorbesprekingronde, voorzitter: de heer J. Steringa).

1. Vragenhalfuur op grond van artikel 48a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

2. Aan de raad gerichte brieven en stukken.
3. Kadernota modernisering Wsw (ingeleid door korte presentatie).
4. Bestemmingsplanwijziging De Drie Mollen.
5. Verordening Winkeltijdenwet Bolsward.

21.00 uur Pauze

21.15 uur
III. Bespreekpunten (debatronde, voorzitter: mevrouw W.Chr. Vroegindeweij).

1. Opening.

2. Primus bij hoofdelijke stemming.

3. Bezwaarschriften Voorbereidingsbesluit Laad en Zaad.*
4. Vrijstellingsprocedure ten aanzien van nieuwbouw Hanzeruiters.*
5. Project Sportbolwerk.

6. Participatie in het algemeen bestuur van de Gysbert Japicx (Holckema) Stichting.*

7. Spaarlampactie.

IV. Besluitvorming (stemronde).

1. Aan de raad gerichte brieven en stukken.
2. Besluitenlijst en lijst met toezeggingen van 18 september 2007.

V. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 25 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.

Spreekrecht
Tijdens de vergadering kunnen de aanwezigen het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen. Zij voeren het woord tijdens de behandeling van het desbetreffende agendapunt in twee termijnen. Degenen die van het spreekrecht gebruik wil maken, moet dit voorafgaand aan de vergadering melden bij mw. G. Heeg, griffier; tel. (0515) 578712.