Politiebond ACP

3 oktober 2007

Gelderland Midden in beweging

Categorie: Uit de regio

Door: Johan Kerbel

Op donderdag 27 september kwamen de collegas uit Gelderland Midden bij elkaar. De dag bestond uit een bijeenkomst met als thema: Gelderland Midden een korps in beweging, maar ook de jubilarissen werden gehuldigd.

Plv.KC, Ton Lith beet het spits af en gaf een uitvoerige uiteenzetting over de komende wijzingen van het korps GLM. Vragen die daarbij aan de orde kwamen waren: Wanneer is het nu wel of niet een reorganisatie? Wat nu op het moment dat er geen RGO meer is? Moet het korps voor onderdelen die zij vinden dat dit relatief kleine zaken zijn daarmee toch naar het CGOP moeten en wat kan je binnen je korps zelf af. Eerst zien, dan geloven is een citaat van Johan Cruijff en nu gebezigd door Ton Lith tijdens zijn presentatie over het veranderingsproces. Vanuit de zaal werd door Rob Verheijen (oud RGO-er van GLM en werkend in GLZ) aan dhr. Lith gevraagd hoe men dacht de kwaliteit en de competenties van de leidinggevenden te verbeteren. Want ook dat punt kwam nadrukkelijk in het rapport Cornielje aan de orde. Dhr. Lith antwoordde hierop dat eerst nu een visieverhaal ontwikkeld werd waarin zeker het punt investering in leiderschap werd meegenomen.

ACP participeert
Hierna was Wiep van der Pal, dagelijks bestuurder van de ACP aan het woord. Hij haakte in eerste instantie in op het verhaal van Ton Lith. Hij stelde dat in het rapport Cornielje blz. 91 t/m 101 een 9-tal aanbevelingen stonden om als Korps mee verder te gaan. De door dhr. Lith gepresenteerde structuurwijziging was daar maar 1 van de 9 onderwerpen van. Van der Pal vroeg zich af hoe het korps de transparantie naar de medewerkers gestalte zou gaan geven, hoe de medewerkers daarbij betrokken worden en hoe de medewerkers kunnen volgen wat de stand van zaken is voor wat betreft de uitvoering van de gedane aanbevelingen. De korpsleiding heeft immers aangegeven alle aanbevelingen te zullen uitvoeren! Hij bood ook aan dat ACP-leden daar graag in willen participeren.

CAO
Wiep ging verder met de vraag: Wat zijn thans de gevoelens in het korps. Beeldvorming en inhoud hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. De inzet van de ACP is dat zij nadrukkelijk via de regio betrokken willen blijven bij het veranderingsproces met het doel dat het weer goed gaat met GLM en de medewerkers weer trots zijn op hun korps waar ze met veel plezier werken. Natuurlijk ontkwam Wiep er niet aan om, één dag nadat de CAO-onderhandelingen gestart en al weer geschorst waren, ruim in te gaan op de kritische) vragen van de aanwezigen. Algemeen teneur was dat we er dit keer echt samen voor gaan en het resultaat moet worden dat de inkomsten van de politiemedewerkers fors verbeteren.

In het zonnetje
Na een pauze was het mijn beurt om alle aanwezige jubilarissen één voor één persoonlijk in het zonnetje te zetten en te bedanken voor de vele jaren die zij al lid waren van onze bond. De jubilarissen ontvingen de speld of plaquette samen met het certificaat en grote bos bloemen.

Gezamenlijk werd de middag afgesloten onder een drankje en een winterkostmaaltijd van stampotten.

---