Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout woensdag 3 oktober

OOSTERHOUT NB, 3 oktober 2007

Aanhouding na huiselijk geweld

GIESSEN: De politie heeft dinsdagavond kort na 19.30 uur een 38-jarige man uit Woudrichem in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een vrouwelijk familielid in haar woning in Giessen. De man heeft een zakelijk geschil en wilde de benodigde papieren ophalen waarbij een fikse ruzie ontstond. Volgens de man werd hij ook door de vrouw geslagen. De Woudrichemer werd ingesloten op het bureau.

Bewoner Van Oldebarneveldstraat bezorgt politie veel werk

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagavond behoorlijk wat werk gehad aan een bewoner van de Van Oldebarneveltstraat. Hij had de muziek in zijn woning behoorlijk hard staan, zodat agenten hem moesten waarschuwen. Daarna kwam er een melding binnen dat de man zijn eigen auto aan het vernielen zou zijn. Vervolgens werd de politie gebeld omdat rond 21.30 uur de bij de flat geparkeerde auto van de man in brand stond. De brandweer kwam eraan te pas om het te blussen. De 32-jarige bewoner werd aangehouden wegens brandstichting, maar uit onderzoek bleek al snel dat hij een alibi had. Daarop werd hij heengezonden. De man zorgt wel vaker voor overlast in zijn woonomgeving.

Beschonken automobilisten aangehouden

GEERTRUIDENBERG: Een 63-jarige automobilist uit Geertruidenberg is dinsdagavond rond 23.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man had op de Boucquetstraat een aanrijding veroorzaakt en liep vervolgens weg. Gealarmeerde agenten troffen de man in zijn woning aan en namen hem mee naar het bureau. Daar blies hij vervolgens 845 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

DEN HOUT: De politie heeft een 30-jarige Oosterhoutse automobilist aangehouden. Dat gebeurde dinsdagavond kort voor 24.00 uur op de Bergsebaan waar de man tegen een boom was gereden. De Oosterhouter blies 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Met een proces-verbaal is hij heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul