Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg woensdag 3 oktober

TILBURG, 3 oktober 2007

Tilburger (38) rijdt in gestolen auto

TILBURG: Een 38-jarige Tilburger is dinsdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op het Korvelplein. De man reed over de Ringbaan-Zuid in een auto die bij de politie als gestolen stond gesignaleerd. Na een korte achtervolging reed de bestuurder op de Afrikaanderstraat tegen een geparkeerde auto, terwijl hij uit de auto sprong. De man vluchtte lopend weg en verborg zich in bosjes achter de kerk op het Korvelplein. Met hulp van een politiehond kon de Tilburger worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Automobilist rijdt met rijontzegging

TILBURG: De politie heeft rond 15.45 uur op de Lourdesstraat een 37-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. De man kreeg bij een verkeerscontrole een bekeuring, omdat hij door een rood verkeerslicht had gereden. Bij het checken van zijn gegevens bleek de man een rijontzegging te hebben, zodat hij helemaal niet achter het stuur had mogen zitten. Daarop werd de Tilburger aangehouden en mee naar het bureau genomen. Hij is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Twee Tilburgers aangehouden wegens heling auto

TILBURG: Op de Goirkekanaaldijk zijn woensdagmorgen kort na 01.00 uur twee Tilburgers (20 en 24 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van heling van een auto die op 30 september aan de Beukenstraat werd ontvreemd. Een motoragent zag bij een tankstation twee mannen staan die zich verdacht ophielden. De auto stond bij de pomp, de mannen bevonden zich een eindje verderop. Het tweetal is naar het bureau gebracht en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding wegens koperdiefstal

TILBURG: Een 53-jarige Tilburger is woensdagmorgen rond 04.00 uur aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Een getuige belde de politie nadat zij in de buurt van de Schouwburgpromenade een hoop glasgerinkel hoorde. Een motoragent reed daar die locatie en zag de Tilburger op zijn fiets. Op de bagagedrager zat een bak met daarin diverse koperen leidingen. De man is vaker met de politie in aanraking geweest wegens koperdiefstal. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul