Gemeente Rotterdam

Dit persbericht is ook te raadplegen via de Internetsite van het Stadhuis Rotterdam www.rotterdam.nl

03 oktober 2007

Conferentie Dialogen Stadsburgerschap 4 oktober

De gemeente Rotterdam organiseert in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam, op donderdag 4 oktober de conferentie "Dialogen Stadsburgerschap" (werktitel). U bent van harte uitgenodigd bij de conferentie aanwezig te zijn.

Nota Stadsburgerschap
Een belangrijk actiepunt in de nota stadsburgerschap is het stimuleren van dialoog in Rotterdam. Dialoog tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dialoog over wat ons bindt, hoe we samen kunnen leven, hoe wij onze kinderen opvoeden. Dialoog over de toekomst van Rotterdam met het oog op de ambitie een "leading intercultural city" te zijn, zoals de International Advisory Board aan het Rotterdamse college heeft geadviseerd als één van de belangrijke thema's voor de ontwikkeling en versterking van de stedelijke en regionale economie. Dialoog over 583.307 verschillende Rotterdammers, maar met in elk geval één ding wat hen bindt: het feit dat het allemaal Rotterdammers zijn!

Verbinden
De conferentie is voor alle (maatschappelijke) (zelf)organisaties, bewonersorganisaties, scholen en partijen die zich willen inzetten voor verbinding en binding van Rotterdammers en bedoeld om te inspireren, contacten te leggen en om over grenzen heen te kijken. Maar ook om samen nieuwe wegen te vinden om Rotterdammers met elkaar te betrekken bij de stad.

Centraal thema
De centrale vraag tijdens de conferentie is: Hoe kan dialoog leiden tot meer binding en betrokkenheid tussen burgers en van burgers met de stad". De verschillende sprekers zullen vanuit hun eigen perspectief of project deze vraag invullen. Ook is er een dialoogmarkt die laat zien dat er al veel initiatieven in Rotterdam zijn die 'dialoog' inzetten om stadsburgerschap te bevorderen.

Programma
Het programma start om 14.00 uur, u bent welkom vanaf 13.15 uur in het Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, te Rotterdam. Bijgevoegd vindt u het programma.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam