Ingezonden persbericht


Persbericht

Woendag, 3 oktober 2007

Rode Kruis helpt slachtoffers bij oefening Voyager

Drie mobiele teams voor medische ondersteuning en drie teams voor opvang en ondersteuning zijn door het Rode Kruis ingezet tijdens de nationale rampenoefening. In het afdelingsgebouw van het Rode Kruis in Rotterdam is een actiecentrum ingericht van waaruit de ondersteuning wordt gecoordineerd.

De medische teams de hebben ambulancediensten geassisteerd bij de eerste opvang van slachtoffers van het passagiersschip Spido. Zij kregen veel slachtoffers te verwerken waarvan het merendeel naar het ziekenhuis moest worden door gestuurd. Verder is geholpen bij het ontsmetten van slachtoffers. Drie opvangteams versterken het personeel dat de niet gewonde slachtoffers opvangt in het opvangcentrum in de buurt van het ongeval waar inmiddels 200 slachtoffers zijn aangekomen. Het Rode Kruis staat klaar om bedden te leveren voor uitbreiding van de opvang.

Het Rode Kruis heeft een overeenkomsten met bijna alle gemeenten in Nederland om te assisteren bij opvang en verzorging. Enkele weken geleden is een dergelijke overeenkomst met Rotterdam gesloten.

Ruim zestig Rode Kruis-vrijwilligers draaien in de oefening Voyager mee.Eerder assisteerde het Rode Kruis bij de andere nationale crisisoefening Bonfire in Amsterdam.

Meer informatie voor de pers

Het actiecentrum van het Rode Kruis is gelegerd in het Rode Kruisgebouw in Rotterdam: Leeuwenweg 9.

Meer informatie: Karen de Jager, persvoorlichter Nederlandse Rode Kruis 06-22698341