Milieukeur

Hoorzitting certificatiesysteem 'toepassing middelen op basis van glyfosaat'

SMK organiseert een hoorzitting naar aanleiding van de afronding van de ontwikkeling van een certificatiesysteem voor toepassing van middelen op basis van glyfosaat. De aanleiding voor de ontwikkeling van dit certificatieschema is het besluit van het CTB (College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen) om per 1 januari 2007 de toepassing van glyfosaat op verhardingen alleen nog toe te staan als dit wordt uitgevoerd volgens de emissiebeperkende methode DOB (Duurzaam Onkruidbeheer op verhardingen). Het voornemen van de overheid is om deze methode voor toepassing van glyfosaat alleen nog toe te staan indien dit door certificatie wordt geborgd.

Het eerste concept voor een certificatieschema is in juli met een aantal partijen besproken en door het College van Deskundigen agro/food van SMK vastgesteld. Het College van Deskundigen kan naar aanleiding van adviezen in de hoorzitting besluiten om het concept nog op onderdelen te wijzigen. Belangrijke aandachtspunten voor de hoorzitting zijn de wijze van controle en de werkbaarheid in de praktijk.

De hoorzitting certificatiesysteem 'toepassing middelen op basis van glyfosaat' vindt plaats op:
dinsdagmiddag 23 oktober 2007 om 14.00 uur in Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht, Radboudkwartier 23, telefoon 030-233 15 25

Door middel van een e-mail aan SMK (smk@smk.nl) verzoeken wij u ons te laten weten of u hierbij aanwezig zal zijn en/of u de concept-criteria wilt ontvangen. Een routebeschrijving en de concept-criteria krijgt u bij aanmelding voor de hoorzitting toegezonden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Herman Docters van Leeuwen, manager agro/food (tel. 070-3586300).

Laatst gewijzigd: 02 oktober 2007