ChristenUnie


Vragen over drinkwatervoorzieningen Balkan-regio

Vragen over drinkwatervoorzieningen Balkan-regio

vrijdag 28 september 2007 13:36 Vragen van de leden Cramer en Wiegman-van Meppelen Scheppink (beiden ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de Ministers van Buitenlandse Zaken en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over drinkwatervoorzieningen in de Balkan-regio. (Ingezonden 28 september 2007)


1
Bent u op de hoogte van het niveau van de drinkwatervoorzieningen in de Balkan-regio?

2
Bent u op de hoogte van de bestuurlijke stabiliteit die in Servië aan het ontstaan is en het lage kennisniveau over drinkwatervoorzieningen?
3
Klopt de informatie dat er inmiddels meerdere intenties zijn vastgelegd en dat er ook gelden beschikbaar zijn voor de opbouw van Servië?

4
Bent u op de hoogte van de tender die in Servië geopend is voor de levering van een grote drinkwaterinstallatie voor een tweetal gemeenten in Servië?

5
Deelt u de mening dat Nederland een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en implementatie van kennis over waterbehandeling (zuivering)?

6
Ziet u mogelijkheden om het programma Partners voor Water voor de drinkwatervoorzieningen in Servië in te zetten?
7
Bent u bereid uitvoerende organisaties te supporten in het verbeteren van de drinkwatervoorzieningen in Servië?

8
Bent u bereid om tijdens uw bezoek aan de milieuconferentie in Servië van 9 t/m 11 oktober 2007 tot een intentieverklaring te komen om de drinkwatervoorzieningen in Servië te verbeteren?