Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Premiere Pro CS3 ondersteunt Panasonic P2

Videobewerkingssoftware biedt een file-based tapeless workflow voor HD-video

Amsterdam, 3 oktober 2007 Adobe® Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt aan dat Adobe® Premiere® Pro CS3 het Panasonic P2 camera-format ondersteunt. Adobe Premiere Pro biedt nu een file-based workflow, waarbij transcoding of rewrapping niet meer nodig is. De rijke metadata in de P2-content blijven behouden en de volledige High Definition (HD)-workflow wordt gecreëerd, van het vastleggen van beelden tot aan de output. Deze compatibiliteit-update wordt de komende weken beschikbaar gesteld aan alle Adobe Premiere Pro CS3-klanten.

Panasonic P2 werd in 2003 geïntroduceerd door Panasonic Broadcast en is een opslag-format voor videoproducties die het gebruik van tape overbodig maakt. Dit bespaart editors tijd bij het zoeken naar de juiste scène en het maakt het digitaliseren van materiaal op tape overbodig. Het P2 DVCPROHD-format is ideaal voor productie en post-productie. Het format hanteert een 4:2:2-codec voor de beste resultaten en biedt videoprofessionals een kosteneffectieve en efficiënte workflow.

Premiere Pro CS3 en Adobe Creative Suite 3 Production Premium hebben de industrie wakker geschud en ons doel is om het beste, meest geïntegreerde cross-platform video suite te creëren , zegt Jim Guerard, vice president of Dynamic Media van Adobe. Onze professionele videoproducten integreren file-based camera-formats, zoals Panasonic P2. Deze nemen snel de plaats van tape in bij de broadcast- en post-productieworkflow vanwege de snelheid, capaciteit en efficiëntie waardoor editors projecten sneller kunnen afronden.

Ondersteuning voor P2 file handling
Aangezien Adobe Premiere Pro het P2-format niet transcodeert of rewrapped in een ander bestandsformaat, kunnen editors het video-acquisitie-traject verkorten en hebben ze de mogelijkheid om film in het oorspronkelijke MXF-format te bewerken. Hierdoor blijft niet alleen waardevolle metadata-informatie beschikbaar, maar worden gebruikers ook in de gelegenheid gesteld data op te slaan op de P2-kaarten en playback via de satelliet te uplinken. Editors kunnen binnen de Adobe Premiere Pro-tijdslijn andere file formats tegelijkertijd gebruiken, waarbij ze informatie uit verschillende bronnen kunnen combineren.

Klanten die video s maken met behulp van onze Panasonic P2 camera s ervaren de snelheid, mobiliteit, performance en het gemak van dit product , zegt Tadao Shimozuru, director of professional AV systems Business Unit bij Panasonic. Adobe Premiere Pro CS3 vult deze productvoordelen goed aan en vormt de spil in de geïntegreerde P2 productie-workflow. Doordat het mogelijk is de output op te slaan op de P2-kaart, kunnen Adobe Premiere Pro CS3-gebruikers volledig profiteren van de P2-workflow.