Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

3 oktober 2007, Utrecht
------

Peugeot-dealer Willemse Autoservice stevent af op faillissement

De Rotterdamse Peugeot-dealer Willemse Autoservice stevent af op een faillissement. CNV Metaaltechniek hoopt op een doorstart, zodat de werkgelegenheid voor de dertig werknemers behouden blijft.

CNV-bestuurder Anne Koning heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan het bedrijf. "We kregen een signaal van werknemers, die zich zorgen maakten over de toekomst van het bedrijf. En terecht, want een faillissement is onontkoombaar, zo blijkt nu."

Hij hoopt dat er een doorstart mogelijk is, op dezelfde plaats. "De werknemers vormen een hechte club, ze willen graag bij elkaar blijven. Het zou mooi zijn als er na het faillissement een partij is, die het bedrijf en alle werknemers wil overnemen. Ik heb daar overigens goede hoop op."

Meer zorgen maakt hij zich over het salaris dat de werknemers nog tegoed hebben. "De mensen hebben al vijf weken geen salaris gehad. We zullen er alles aan doen om te zorgen dat ze dat alsnog krijgen. Ook is er op dit moment nog onduidelijkheid over de opgebouwde pensioenen. Het bedrijf heeft namelijk een flinke betalingsachterstand bij het pensioenfonds opgebouwd."

Koning verwacht op korte termijn meer duidelijkheid voor de werknemers.