Gemeente Breda

College legt voorlopig ontwerp Ginnekenweg-Noord voor aan wijk

De Ginnekenweg-Noord wordt van de Koninginnestraat tot het Saksen Weimarplein zes meter breed, met aan weerszijde fietsstroken.

Vier verhoogde plateaus moeten de snelheid van het verkeer binnen de perken houden. Parkeren, laden en lossen vindt met name plaats aan de westkant van de Ginnekenweg. Dit zijn drie punten uit het voorlopig ontwerp van de Ginnekenweg-Noord dat het college van burgemeester en wethouders van Breda ter bespreking aanbiedt aan de wijk Zandberg.

Naast bovengenoemde punten komt er op de kruising met de Zandberglaan een ronde verhoging met groen, waarin eventueel een kunstwerk geplaatst kan worden. Tussen de Zandberglaan en het Saksen Weimarplein wordt de riolering hersteld.

De meeste parkeerplaatsen en laad- en losstroken komen aan de westkant van de Ginnekenweg. Ook komen er enkele plaatsen aan de oostzijde, ter hoogte van nummer 15 tot en met 53. Bij een aantal plaatsen stellen de gemeente en het platform voor om het laden en lossen alleen op vastgestelde tijden toe te laten. De rest van de dag zou op deze stroken dan geparkeerd kunnen worden. Om de herinrichting uit te kunnen voeren, moet de gemeente een deel van de bomen tussen de Zandberglaan en het Saksen Weimarplein verplanten of rooien. De gezonde bomen ter hoogte van de Ginnekenweg 15 tot 53 en Ginnekenweg 103 tot 127 blijven staan. Er worden ook nieuwe bomen aangeplant, met name bij de nieuwe parkeervakken. De gemeente gebruikt bij de herinrichting alleen hoogwaardige, nieuwe materialen, zoals stoepbanden en -tegels, klinkers en lantarenpalen.

De Gemeente Breda werkte nauw samen met het Platform Ginnekenweg-Noord bij het opstellen van het voorlopig ontwerp. De Ginnekenweg wordt tussen het Saksen Weimarplein en de aansluiting met de Koninginnestraat heringericht. Ook de aansluiting met de Zandberglaan tot de kruising met de Minister Nelissenstraat wordt meegenomen. De herinrichting moet ervoor zorgen dat de Ginnekenweg voor iedereen veiliger wordt. Op 9 oktober houdt de gemeente een informatiebijeenkomst voor alle belanghebbenden in het Stadskantoor te Breda.

Het is de bedoeling dat het college het definitief ontwerp eind 2007 vaststelt, zodat de werkzaamheden in 2008 kunnen beginnen.

Breda, 3 oktober 2007