Ingezonden persbericht


Colubris Networks installeert WLAN in grootste ziekenhuis van Zuid-Korea

Colubris levert draadloos netwerk met Voice over WiFi aan Asan Medical Center

Breda, 3 oktober 2007 - Colubris Networks installeert een draadloos LAN (WLAN) bij Asan Medical Center (AMC), het grootste ziekenhuis in Zuid-Korea. Het draadloze netwerk ondersteunt VoFi (Voice over WiFi) en andere innovatieve applicaties in de gezondheidszorg.

Asan Medical Center, in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, heeft zeven regionale satellietziekenhuizen. De 9.000 medewerkers behandelen per dag meer dan 10.000 patiënten. Op dit moment realiseert het AMC een nieuw gebouw op het complex met een extra capaciteit van 700 bedden. Deel van deze uitbreiding is het upgraden van de draadloze LAN-infrastructuur, waardoor deze geschikt is voor applicaties als VoFi. Het AMC gebruikte totnogtoe draadloze LAN's van Cisco voor toegang tot elektronische patiëntendossiers. Dit netwerk was echter niet schaalbaar genoeg om nieuwe veeleisende applicaties aan te kunnen. Na een uitgebreide evaluatie van WLAN-leveranciers, waaronder Cisco en Aruba, selecteerde het AMC Colubris voor de implementatie van een nieuw draadloos netwerk voor het gehele ziekenhuiscomplex. Het AMC roemde hierbij dat Colubris klaar is voor de 802.11n-techniek, de Quality of Service voor VoFi, probleemloze roamingmogelijkheden en grotere doorvoersnelheid.

"Zoals zoveel medische instituten, gebruiken we een piepersysteem voor interne communicatie. Dit systeem is echter onhandig en onbetrouwbaar", zegt dhr. Cheon-Gweon Kim, communicatiemanager van Asan Medical Center. "Wij kozen Colubris om onze bestaande draadloze LAN te vervangen. De belangrijkste eis was dat we op basis van Voice over WiFi onze interne communicatie naar een hoger plan konden brengen. Colubris biedt ons ook mobiele toegang tot patiëntendossiers. Daarnaast ontwikkelen we gezamenlijk nieuwe medische applicaties en applicaties voor interne communicatie en patiënten- en bezoekersdiensten."

Aanvankelijk installeert Colubris 270 MultiService Access Points (MAP-330) in het AMC. Daarna zal het bedrijf voor het einde van dit jaar de meer dan 200 bestaande Cisco LWAP's vervangen. Er komen drie MSC-5500-controllers voor een centrale netwerkbediening en probleemloze roaming op het volledige ziekenhuiscomplex. In de toekomst gaat AMC het draadloze LAN verder uitbreiden, waardoor ook een onderzoekscentrum, een dependance en buitenfaciliteiten op het netwerk zijn aangesloten. Het AMC gebruikt verder het Network Management System van Colubris. Dit is een centraal WLAN-beheersysteem, dat is ontworpen voor grote WLAN's. Daarnaast profiteert het AMC van de mogelijkheden van Radio Frequency Manager, een volledig inbraakdetectie- en preventiesysteem met het hoogste beveiligings- en privacyniveau.

"Om het hoge niveau aan patiëntenzorg te blijven garanderen in een grote organisatie als het AMC, is een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke communicatie tussen medische professionals cruciaal", zegt Harry Stevens, Sales Director van Colubris. "We zijn blij dat Asan Medical Center de keuze op Colubris heeft laten vallen, omdat wij hebben laten zien dat we betrouwbare en schaalbare producten en diensten leveren. Daarmee geven we het AMC het vertrouwen dat we onze innovatieve mobiliteitsoplossingen kunnen uitrollen en probleemloos migreren naar een draadloos netwerk op basis van 802.11n."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.