Gemeente Hengelo

Trefpunt Hengelo: mengelmoes aan discussieonderwerpen

Trefpunt Hengelo op dinsdag 2 oktober leverde een gevarieerd aanbod. Zon 100 inwoners en bestuurders lieten zich informeren en praatten mee over de ontwikkelingen in Hengelo.

Tijdens deze zesde aflevering van Trefpunt Hengelo gaf de directie een presentatie over het regionale ontwikkelingsprogramma Agenda van Twente. Na de pauze was er een discussie over de eventuele verkoop van Twence.

Verder was er een presentatie over Dalmeden, het nieuwe woongebied aan de noordrand van Hengelo. Nog een economisch onderwerp: Flex Valley. Het is de naam van te ontwikkelen bedrijfsgebouwen op Westermaat Campus.

Over voortijdig schooluitval ging het Thema Aanval op de uitval. Het ROC van Twente, lichtte het beleid over het tegengaan van het voortijdig schoolverlaten op het ROC van Twente toe.

Vertegenwoordigers van de Lambertusparochie gaven hun visie op de ontwikkelingen rond de Lambertus basiliek. Ten slotte was er een presentatie over de Rekenkamercommissie. Deze door de gemeenteraad ingestelde commissie doet onderzoek naar de effecten van het gemeentelijk beleid.

De volgende aflevering van Trefpunt Hengelo is op 4 december. Onderwerpen kunnen worden ingediend bij raadsgriffie@hengelo.nl.