Persberichten woensdag 3 oktober

's-Hertogenbosch, 03-10-2007

Politie houdt man met fiets aan

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige Bosschenaar aangehouden op de Ketsheuvel in zijn woonplaats. Oplettende burgers belden de politie omdat ze de man zagen fietsen met een fiets op zijn schouder. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kon de man op de Ketsheuvel aanhouden. Aangezien het vermoeden bestond dat de fiets gestolen was en de verdachte geen legitimatiebewijs bij zich had, werd hij aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt inbreker aan

Sint Michielsgestel/s-Hertogenbosch Dankzij een melding van een oplettende burger heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige Bossche inbreker aangehouden. De politie kreeg een melding, dat er ingebroken werd in een school aan de Papaverstraat in Sint Michielsgestel. Diverse politie-eenheden gingen direct ter plaatse. In Sint Michielsgestel reed op dat moment de bestelbus die vermoedelijk bij de inbraak betrokken was. De bestuurder negeerde echter een stopteken van de politie en ging er van door. De politie volgde de bus over de A2 in de richting van s-Hertogenbosch. De bestuurder van de bus reed over de vluchtstrook en veroorzaakte een aanrijding met één van de politievoertuigen. De bus is vervolgens weggereden de wijk De Reit in. Op de Tweede Reitsedreef in s-Hertogenbosch kwam de bus tot stilstand en renden drie mannen weg vanuit de bus. Eén van hen, de 20-jarige Bosschenaar kon echter de politie aangehouden worden. Hij is inverzekeringgesteld. In de bus werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de zaak.

Politie bekeurt jongens

Veghel De politie heeft dinsdagmiddag twee 15-jarige Udenaren en een 16-jarige jongen uit Veghel bekeurd. De politie kreeg een melding dat twee meisjes uit Veghel, 18 en 16 jaar oud, hinderlijke werden gevolgd door de drie jongens op de Molenwieken. Tevens zouden zij diverse vervelende opmerkingen hebben gemaakt naar de meisjes. Ze voelenden zich zo onveilig dat zij een winkel invluchtten. Daar werd de politie gewaarschuwd. Die heeft de jongens bekeurd voor hinderlijk volgen en omdat de twee 15-jarigen ook geen identiteitsbewijs bij zich hadden kregen zij daarvoor ook nog een boete.

Man gewond door pallets

s-Hertogenbosch Een 22-jarige inwoner van Vught is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in een bedrijf aan de Ketelaarskampweg in s-Hertogenbosch. De man was onder een stapel pallets terecht gekomen. Hij is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De traumaheli werd ondermeer ingezet ter ondersteuning. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

Wie de schoen past trekken hem aan

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 33-jarige Osse aangehouden in een winkel aan de Wolfskooi in Oss. De vrouw wordt er van verdacht een paar laarzen weggenomen te hebben zonder ze te betalen. Ze is aangehouden en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte bekent overvallen

Rijkevoort De 47-jarige man, die 27 september jl. is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een supermarkt aan de Kapelstraat in Rijkevoort, heeft bekend hiervoor verantwoordelijk te zijn. Daarnaast bekende hij tevens een overval te hebben gepleegd op een supermarkt in Heumen (Gld.) 18 september jl. Na onderzoek door de politie is de 21-jarige zoon weer in vrijheid gesteld. Hij is niet langer verdachte in deze zaak. De man werd vorige week eveneens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval in de Kapelstraat. De 47-jarige verdachte uit Boxmeer is in bewaring gesteld.

Politie houdt woninginbreker aan

Cuijk De politie heeft een 41-jarige Cuijkse woninginbreker aangehouden. De politie kreeg een melding van een zojuist gepleegde woninginbraak aan de Kruishout in Cuijk. Toen agenten ter plaatse waren, zagen ze de 41-jarige man uit Cuijk fietsen. Hij staat bekend als veelpleger op het gebied van woninginbraken. De agent hield de man staande om te controleren of hij iets met de inbraak te maken had. Hij had spullen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Daarop werd hij aangehouden. Hij probeerde echter te ontkomen en verzette zich hevig. Na dreiging met peperspray kon hij alsnog meegenomen worden naar het politiebureau. Daar bleek hij in het bezit te zijn van enkele sieraden die uit de woning aan de Kruishout waren ontvreemd. Hij is inverzekeringgesteld.