Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie


Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Woensdag 3 oktober 2007


Kerkrade: Inbreker op heterdaad betrapt

Woensdagochtend is rond 05:30 uur een inbreker op heterdaad betrapt. De inbraak vond plaats in een pand aan de Abtenlaan in Kerkrade en de bewoners waren wakker geworden van geluiden in hun huis. De politie werd gealarmeerd en de inbreker kon ingerekend worden.

Bij zijn aanhouding verzette de 37-jarige verdachte uit Hoensbroek zich door meerdere steekbewegingen met een mes te maken naar een agent. Hierbij raakte een agent gewond aan zijn hand. Hierop werd de diensthond ingezet die hem in zijn arm beet. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Maastricht: 22-jarige vrouw slachtoffer van straatroof

Dinsdagavond rond half negen is een 22-jarige vrouw uit Maastricht beroofd van haar mobiele telefoon toen ze over de Markt in Maastricht liep.

Een donkere man met een fiets aan zijn rechterhand fiets met zijn rechterhand vast. De man rukte de mobiele telefoon uit de hand van het slachtoffer en probeerde op zijn fiets te springen. Dit lukte in eerste instantie niet, daarna wel en de man reed vervolgens weg in de richting van de Grote Gracht en daarna de Boogaardenstraat in. De dader had een donker uiterlijk en was ongeveer 185 cm lang en had korte donkere haren.

Sittard: Vrouw met geweld overvallen

Woensdagochtend is rond 11:00 uur een 14-jarige vrouw uit Sittard overvallen toen ze over het Elzenplantsoen fietste. Plotseling kwam een brommer en een fiets naast haar rijden, waarop beide twee personen zaten. Het slachtoffer is vervolgens van haar fiets geduwd en gevallen. Daarna is ze in haar buik geschopt en is haar tas afgenomen, waarin o.a. een i-pod zat.

De signalementen van de daders (allemaal mannen) zijn bekend: De bestuurder van de brommer droeg een zwart petje met een witte hardcore hond, was rond de 17-18 jaar oud, had een blanke huid en was rond de 1.85 en 1.90 meter groot. Hij droeg een korte, zwarte bomberjack met op de achterzijde "Hardcore Sittard" en een lichtblauwe broek. De persoon die achter op de brommer zat was even oud, tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, had een piercing in de oorlel aan beide kanten en droeg een zwarte bomberjack zonder opschrift. Hij had een lichtblauwe spijkerbroek, witte gympen, een blauw petje met een rode streep over het midden en waarschijnlijk was deze jongen kaal. De persoon op de fiets was eveneens 17 of 18 jaar oud, blank, tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, had een bruine bomberjack aan en een zwarte broek. De persoon achter op de fiets was eveneens blank, 1.90 m lang en droeg een zwart t-shirt met wit opschrift: Hardcore Sittard. Hij had een rode joggingbroek aan en was kaal. Zowel de fiets als de bromfiets waren zwart van kleur.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --