Provincie Noord-Holland

Cultuur op de kaart

3-10-2007

De eerste stap naar een nieuwe cultuurnota 2009-2012 is gezet. Op 2 oktober hebben Gedeputeerde Staten de discussienota Cultuur op de kaart vastgesteld. De provincie gaat nu in gesprek met belanghebbenden en deskundigen om de nota verder uit te werken. Provinciale Staten bespreken de nota in juni 2008.

De provincie wil cultuur op de kaart zetten. Letterlijk op kaarten met archeologische vindplaatsen en historische monumenten, maar ook figuurlijk. De provincie wil bewoners en bezoekers bewust maken van het culturele aanbod van Noord-Holland en hen verleiden hieraan deel te nemen. Drie themas staan in de discussienota centraal:
* Levend verleden, waarbij het erom gaat het Noord-Hollands erfgoed te behouden en zichtbaar te maken, de historische informatie toegankelijk te maken en de geschiedenis van Noord-Holland actief te promoten.

* Genieten en meedoen. De provincie wil meer bewoners en bezoekers van Noord-Holland laten deelnemen in kunst en cultuur.
* Mooi Noord-Holland. Een mooi Noord-Holland is aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers en verhoogt de leefkwaliteit. De provincie ziet het als haar taak om het landschap mooi en aantrekkelijk te houden met zicht op de rijke historie.

Gedeputeerde Sascha Baggerman: We moeten zuinig zijn op wat ons door vorige generaties is overgeleverd en voortvarend en ondernemend als het gaat om alles wat wij de komende generaties achterlaten.

Discussienota 'Cultuur op de kaart'

nieuwsredactie