Landelijke Studenten Vakbond


Check-Je-Kamerweek groot succes

Utrecht, 3 oktober 2007 -- Vorige week lanceerde de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) haar online kamercheck op www.checkjekamer.nl. Deze website geeft concrete stappen om woekerhuren en brandgevaarlijke kamers aan te pakken. Ook kunnen studenten kijken of ze in aanmerking komen voor honderden euros huurtoeslag. Nu, een week na de lancering, hebben al ruim 1500 studenten de website bezocht.

De kamercheck is opgedeeld in drie onderdelen: Huurprijs, brandveiligheid en huurtoeslag. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen studenten snel hun kamer beoordelen. Vervolgens staat stapsgewijs aangegeven hoe studenten het beste hun woonsituatie kunnen verbeteren. Inmiddels hebben meer dan 1100 studenten online hun kamer gecheckt op de maximale huurprijs die ze mogen betalen. De brandveiligheidscheck werd door bijna 500 studenten gedaan.

Om de website te promoten is afgelopen week de LSVbus, uitgerust met laptops, al langs geweest in Groningen, Zwolle, Wageningen en Nijmegen. Hier bleek dat studenten veel behoefte hebben aan persoonlijk advies en informatie. Er is veel onduidelijkheid onder studenten over de eisen waaraan hun kamer moet voldoen. De meeste studenten zijn dan ook erg blij met de informatie in de kamercheck, aldus LSVb voorzitter Lisa Westerveld.

De Check-Je-Kamerweek is dinsdag 2 oktober nog in Utrecht, woensdag 3 oktober in Amsterdam en donderdag 4 oktober in Delft. Westerveld: Doordat studenten hun gegevens invullen op de site, krijgen wij een beter beeld van de daadwerkelijke omvang van de kamerproblematiek. De eerste resultaten over studentenhuisvesting worden komende maand gepresenteerd.

Wat mag een kamer van 16 vierkante meter maximaal kosten? Waar vraag je huurtoeslag aan? En hoeveel rookmelders moeten er in een studentenhuis zijn? Op deze en veel andere vragen kunnen studenten nu de antwoorden vinden op www.checkjekamer.nl.

Noot,