Gemeente Bernheze


Voor 1 november 2007 inschrijven voor Cultuureducatieprijs

De gemeente Bernheze stelt ieder jaar een Cultuureducatieprijs van EUR 2500,- beschikbaar voor vernieuwende projecten op het gebied van cultuureducatie voor jongeren.

De inschrijftermijn is verlengd tot 1 november.

Om de diverse accommodaties op het terrein van cultuur en kunst te prikkelen meer met elkaar samen te werken introduceerde de gemeente in 2006 een Cultuureducatieprijs van EUR 2500,-.

Organisaties en accommodaties die een vernieuwend project in het kader van cultuureducatie gericht op jongeren ontwikkelen kunnen in aanmerking komen voor de Cultuureducatieprijs. Het doel hiervan is jongeren te laten kennismaken met minimaal twee verschillende onderdelen van podium- en theaterkunsten.

Als u vindt dat uw project in aanmerking komt voor de Cultuureducatieprijs 2007 kunt u dit voor 1 november 2007 aanmelden. Aan de hand van de inzendingen adviseert de Commissie kunst het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van de Cultuureducatieprijs.

Wethouder Donkers is ervan overtuigd dat er in de gemeente voldoende organisaties, verenigingen en accommodaties zijn die kunnen voldoen aan de uitgangspunten om voor deze prijs in aanmerking te komen (zie voor meer informatie onze kunst en cultuursite).

"Ik vind cultuureducatie in de ruimste zin van het woord van essentieel belang voor jongeren, gericht op het nu en op de toekomst. Vandaar deze extra oproep".