Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 25 september 2007

Uitgiftecriteria

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de uitgiftecriteria voor bedrijfskavels voor het bestemmingsplan Cereslaan West-Heesch/locatie Vismeerstraat 2007. Met deze uitgiftecriteria regelt de gemeente, als eigenaar van de te verkopen gronden, dat de uitbreiding wordt ingevuld binnen de kaders van het bestemmingsplan en het economische beleidsplan.

Verkeersstructuurplan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het Verkeersstructuurplan aan de gemeenteraad aan te bieden ter vaststelling. Het verkeersstructuurplan geeft de visie op het toekomstige verkeer (2020) op hoofdlijnen weer. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat er een goed en helder verkeersstructuurplan ligt, dat voldoende ruimte biedt voor toekomstige ontwikkelingen. Op basis van het verkeersstructuurplan kan de gemeente aan de slag met diverse uitwerkingsplannen, zoals de inrichting van traversen door de kernen en het oplossen van concrete knelpunten. Aan dit plan ging een lange voorbereidingsperiode met daarin verschillende informatiediscussies en inspraakmogelijkheden vooraf. Dit heeft op een aantal punten tot aanpassingen en verbeteringen geleid. Ook bij verdere uitwerking zal de gemeente met diverse betrokkenen overleggen. De uitgezette lijnen zijn een goed compromis tussen wat mogelijk is, wat gewenst is en wat in de toekomst noodzakelijk is. Het is een feit dat we met zijn allen steeds mobieler worden en meer, langer en verder rijden Het wordt daarom onvermijdelijk steeds drukker op de weg. Met het Verkeersstructuurplan kunnen we de nadelige gevolgen daarvan voor de komende jaren beperken.

Restaureren/verbouwen landhuis Zwanenburg

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de wijzigingen van het restauratie- of verbouwplan voor de boerderij bij het landhuis Zwanenburg waarvoor in 2001 vergunning is verleend, met uitzondering van het realiseren van een glazen dak op de voormalige kippenschuur.

Wijziging plan buitenplaats Zwanenburg

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een wijziging in het plan om de historische buitenplaats Zwanenburg aan te passen.

Subsidie

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Stichting Bernhezer Kunstkring (BKK) en de Stichting Dertien Hectare Weiland voor de organisatie van haar activiteiten in 2007 een subsidie te verstrekken van maximaal EUR 5000,- ieder. Beide organisaties organiseren jaarlijks activiteiten die het culturele aanbod verbreden en vernieuwen, zoals de Zin van Bernheze, Schrijver in Bernheze en tentoonstellingen (voorheen de Kunstcamping).