Provincie Limburg

Persberichten

Gedeputeerde Staten starten met regiodialogen in Limburg Het college van Gedeputeerde Staten start deze week met de regiodialogen. Deze regiodialoog is de eerste in een reeks van vijf. Tijdens het overleg staan de Limburg Agenda en de uitwerking van het coalitieakkoord Investeren en Verbinden centraal.

De regiodialoog heeft een tweeledig doel. Ten eerste bestuurlijk overeenstemming bereiken over de Limburg Agenda die Gedeputeerde Staten samen met een VLG-delegatie hebben opgesteld. Deze agenda brengt focus aan in strategische projecten (selectiekader) en fungeert als referentiekader voor gebiedsprogrammas. Bovendien kan op basis van de Limburg Agenda een afgestemde lobby plaatsvinden en wordt voor private partijen een helder perspectief geschetst. Tweede doel is overeenstemming over gezamenlijke focus op integrale gebiedsontwikkeling (op basis van Limburg Agenda). De regiodialoog is hierin het bestuurlijke startpunt om te komen tot afspraken die de partners binden. Gedeputeerde Staten willen samen met gemeenten binnen een half jaar toewerken naar afspraken over focus, samenhang, rolverdeling en financiering van projecten.

Overzicht regiodialogen:

* 2 oktober: Regiodialoog met bestuurlijke vertegenwoordiging uit de Westelijke Mijnstreek (colleges van B&W van Sittard-Geleen, Stein, Schinnen, Beek en Echt-Susteren).

* 9 oktober: Regiodialoog met bestuurlijke vertegenwoordiging uit Maastricht en het Heuvelland (colleges van B&W van Maastricht, Valkenburg a/d Geul, Meerssen, Eijsden, Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Nuth, Beek, Simpelveld, Voerendaal).
* 16 oktober: Regiodialoog met bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit de Regio Venlo (colleges van B&W van Venlo, Beesel, Arcen en Velden, Venray, Meerlo-Wanssum, Horst a/d Maas, Sevenum, Helden, Kessel, Meijel, Maasbree, Gennep, Bergen, Mook en Middelaar).

* 6 november: Regiodialoog met bestuurlijke vertegenwoordiging uit de regio Midden-Limburg (colleges van B&W van Roermond, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Roerdalen, Echt-Susteren).
* 27 november: Regiodialoog met bestuurlijke vertegenwoordiging uit de regio Parkstad Limburg (colleges van B&W van Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Onderbanken, Voerendaal, Simpelveld, Nuth en een delegatie vanuit het Parkstad Bestuur).

Klik hier voor een exemplaar van de factsheet over de Limburg Agenda PDF-document .

3-10-2007 14:35