Persberichten 03/10 middag

regio, 03-10-2007

Noordwijk Man in politiebureau aangehouden De politie heeft woensdag 3 oktober rond 11.30 uur in het politiebureau aan de Duinwetering een 49 jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man weigerde het bureau te verlaten ondanks dat tot drie keer toe door agenten gevorderd was. De man wist dat hij vanwege eerder wangedrag niet zo maar het bureau binnen mocht komen. Vanmorgen kwam hij toch verhaal halen omdat zijn bloemen inbeslag waren genomen door de politie. Die trad op toen hij rond 08.30 uur op de Egmonderstraat een verkooppunt voor bloemen inrichtte. Daarbij blokkeerde hij de stoep en ook deels de weg. Hij had geen vergunning. De politie besloot daarop de bloemen, bossen rozen, gemengde bloemen en lelies inbeslag te nemen. Dit zinde de Noordwijker niet waarna hij naar het politiebureau kwam. Omdat de man niet wilde vertrekken werd hij als verdachte van lokaalvredebreuk aangehouden. Bij zijn aanhouding trok hij een poster van de muur, verzette zich en beledigde agenten. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Politie lost inbraak kantine sportvereniging op Met de aanhouding van vijf jongens uit Waddinxveen, van 15 (2x), 16 (2x) en 17 jaar, denkt de politie een inbraak in de kantine van voetbalvereniging Waddinxveen aan de Sniepweg te hebben opgelost. De inbraak vond in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 december van 2006 plaats. Uit de kantine werd geld, een kassa en snoep gestolen. Uiteindelijk leverde het onderzoek de vermoedelijke daders op. Zij weden maandag 1 en woensdag 3 oktober aangehouden. Zij bekenden tegenover de politie hun betrokkenheid bij de inbraak. Woensdagmiddag zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Poging tot diefstal tas De politie doet onderzoek naar de poging van man om een tas van een 40 jarige vrouw uit Roosendaal te stelen. Dit gebeurde dinsdag 2 oktober rond 16.40 uur op de parkeerplaats aan de Henegouwerweg. De vrouw zat daar in een camper toen de man daar binnenkwam. Hij opende enkele kastjes, vond de tas van de vrouw en probeerde daarmee weg te komen. Dit lukte hem niet omdat de vrouw de tas stevig vasthield en enkele mensen op het tumult afkwamen. De man ging er vandoor in een groene Opel astra. Tot op heden weet de politie nog niet om wie het gaat.

Waddinxveen Alcoholcontroles De politie heeft dinsdagavond 2 oktober twee automobilisten aangehouden die met te veel drank op toch achter het stuur waren gekropen. Rond 21.25 uur werden op de Kerkweg - Oost een 20 jarige man uit Moerkapelle en een 65 jarige man uit Waddinxveen gecontroleerd. De man uit Moerkapelle kwam als beginnend bestuurder tot 120 ug/l. (limiet 0,90 ug/l.) De Waddinxvener kwam bij zijn ademanalyse tot 265 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Beiden hebben een proces-verbaal gekregen. De politie controleert in het belang van de verkeersveiligheid maar deze week ook in het kader van de alcohol en drugsweek in de gemeente Waddinxveen. Gemeente, Politie en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk hebben deze week extra aandacht voor jeugd en alcohol. Naast voorlichting aan die doelgroep voert de politie extra controles uit.