Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



Congres Jeugdzorg in Onderzoek

Nieuwsbericht, 3 oktober 2007

Effectieve samenwerking tussen de ketenpartners in de jeugdsector. Dat is het thema van het vierde congres Jeugdzorg in Onderzoek, begin januari in Amsterdam. Voor de workshops en posterpresentaties worden bijdragen gevraagd.

Het programmaministerie voor Jeugd en Gezin en de drie landelijke kennisinstituten ZonMw, RIVM / Centrum Jeugdgezondheid en het Nederlands Jeugdinstituut organiseren de vierde editie van Jeugdzorg in Onderzoek, een jaarlijks kenniscongres over wetenschappelijk onderzoek in de jeugdsector. Het congres vindt plaats op 28 januari 2008 in de Meervaart te Amsterdam. Samenwerking

Dit jaar ligt de focus van het congres op een effectieve samenwerking tussen de ketenpartners, zoals daar zijn de jeugdgezondheidszorg, Zorg Advies Teams, Bureau Jeugdzorg, jeugdzorg, gesloten jeugdzorg, jeugd-GGZ en jeugd-lvg. Samenwerking die de zorg aan jeugdigen en hun ouders verbetert.

Op het congres zijn lezingen te beluisteren van Guus Schrijvers, hoogleraar Public Health in het UMC Utrecht, en Jon Glasby, professor of Health and Social Care van de Universiteit van Birmingham in Engeland. Oproep voor bijdragen

Hebt u onderzoek gedaan naar de samenwerking van instellingen en professionals bij de zorg voor cliënten? Kent u manieren om continuïteit van zorg te realiseren, de wachttijden te verkorten en effectiever samen te werken? Deze onderwerpen lenen zich goed voor een workshop. Deel uw kennis en meld u aan om een workshop te geven. U kunt ook een posterpresentatie verzorgen. De uiterste inzendtermijn is 19 november 2007. Lees de volledige informatie over het congres en meld u aan .