ChristenUnie


Vragen over het onbreken van buitenruimten in nieuwbouwwoningen

Vragen over het onbreken van buitenruimten in nieuwbouwwoningen

woensdag 03 oktober 2007 16:09 Vragen van de leden Depla (PvdA) en Ortega-Martijn ChristenUnie) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het ontbreken van adequate buitenruimten in nieuwbouwwoningen. (Ingezonden 13 september 2007)


1
Bent u op de hoogte van het «Jaarverslag 2006» van de Stichting VACpunt Wonen?(1)

2
Deelt u de mening dat de gegevens uit dit jaarverslag de in schriftelijke vragen geuite zorg over de realisatie van fietsenbergingen(2) bij nieuwbouwwoningen afdoende onderbouwen?
3
Stemmen de gegevens van het jaarverslag overeen met de cijfers over de aanwezigheid en plaatsing van een aparte buitenberging of garage (naar woningtype) van in 2006 verkochte woningen die in het kader van de «kwaliteitsmodule» van de Monitor Nieuwe Woningen in kaart zijn gebracht? Zo neen, in welke mate geven deze cijfers een ander beeld?
4
Deelt u de mening dat berg- en buitenruimten, met name voor het stallen van fietsen, de gebruikskwaliteit en de toekomstwaarde van een woning zo zeer ten goede komen dat als «de markt» faalt om deze te realiseren overheidsingrijpen noodzakelijk is?

5
Deelt u de mening dat het streven naar duurzaamheid en in dit kader vooral toekomstbestendigheid in de woningbouw gebaat is bij het aanbieden van goede buitenruimten?

6
Deelt u de mening dat de in het jaarverslag geschetste situatie het herinvoeren van minimumeisen met betrekking tot buitenruimte en bergruimte binnen en buiten de woning in het Bouwbesluit op zo kort mogelijke termijn rechtvaardigt? Zo ja, op welke termijn kan de Kamer een voorstel daartoe verwachten? Zo neen, waarom niet?

Bron

1 «Jaarverslag 2006», VACpunt Wonen, april
2007.

2 Aanhangsel Handelingen nr. 1837,
vergaderjaar 2006-2007.