Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Uitgebreide verkeerscontrole

Doetinchem, 03-10-2007 o De politie Doetinchem heeft samen met wijkwachten en een aantal motorrijders van het Verkeers Handhavings Team dinsdag 2 oktober op verschillende locaties in Doetinchem een uitgebreide verkeerscontrole gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten. In totaal werd 48 maal een overtreding vastgesteld. Alle overtreders hebben een boete gekregen.

De controles zijn in de ochtenduren op de Nemahoweg, C.Missetstraat en de Varsseveldseweg gehouden. Vier motorrijders begeleidden de mensen naar het gebied waar agenten van de politie Doetinchem de controles hielden. Een viertal wijkwachten heeft als verkeersregelaar opgetreden.

De vastgestelde overtredingen bestonden onder meer uit te snel rijden. Zo bleken 13 van de 83 passerende bromfietsers zich niet aan de ter plaatse toegestane snelheid te houden. Ook werd er zonder helm gereden of bleek een enkele bromfiets niet in orde. Daarnaast bleek een aantal automobilisten onder meer geen autogordel te dragen, kon het kentekenbewijs niet worden getoond of werd er door rood gereden.