Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
inlichtingen
Sef Derkx/Linda Janssen
Telefoon
077 352 21 12

Rechtenvrije persfoto's downloadable van:
http://www.limburgsmuseum.nl/pers/Het_Pakhuis_van_Sinterklaas/

Laatste nieuws over Het Pakhuis van Sinterklaas

MEETPIETEN IN LIMBURGS MUSEUM IN VENLO

Venlo: woensdag 3 oktober 2007 - Vanmorgen in alle vroegte en in het diepste geheim heeft een drietal Meet-Pieten het Limburgs Museum in Venlo bezocht. Ze waren door Sinterklaas in hoogsteigen persoon gestuurd om de museumfoyer op te meten omdat daarin weldra weer Het Pakhuis van Sinterklaas wordt gevestigd. Het had wat voeten in aarde, maar na een hoop gezucht en gepuf waren de Meet-Pieten klaar met hun werk. Voordat ze weer vertrokken richting Spanje om aan Sinterklaas verslag uit te brengen, werd met een speciaal pepernotenontbijt de inwendige Zwarte Piet versterkt in het museumrestaurant.

De Meet-Pieten hebben laten weten dat alle gelovige kinderen vanaf zondag 17 november tot en met woensdag 5 december aanstaande welkom zijn in Het Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum. Het is voor de vijfde keer dat Sinterklaas zijn Pakhuis in het Limburgs Museum onderbrengt. Dit jaar is het dus een soort van Jubileum-Pakhuis. Hoe ziet het eruit? In de museumfoyer staan metershoge rekken die gevuld zijn met museumvoorwerpen die met Sint-Nicolaas te maken hebben. Oud speelgoed dat de Goedheiligman over heeft gehouden in de lange jaren dat hij aan kinderen cadeautjes geeft. Maar ook nieuw speelgoed, zodat de kinderen de verschillen kunnen zien tussen vroeger en nu. In Het Pakhuis van Sinterklaas vind je zelfs nog een Vliegende Hollander, maar ook een antiek fornuis waaraan Sint-Nicolaas heel erg gehecht is omdat hij een radiator van de cv helemaal niet gezellig vindt. De Sint beantwoordt ook een aantal prangende vragen over de tradities verbonden met zijn feest. Waarom bijvoorbeeld eten we ons ongans aan chocoladeletters?

In Het Pakhuis van Sinterklaas zijn altijd Zwarte Pieten aanwezig die tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst kunnen nemen. De kinderen helpen mee met inpakken en krijgen een spoedcursus cadeautjes-in-de-schoorsteen-werpen en indoortraining over-het-dak-lopen. De beloning van al die inspanningen is een echt Zwarte Pieten Diploma. Vanzelfsprekend houdt Sinterklaas zelf ook audiëntie en wel iedere woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Vooruitlopend op zijn terugreis naar Spanje, wordt op zondag 2 december de Grote Sinterklaas Afscheid Disco georganiseerd.

Vanaf 1 november is de vernieuwde projectwebsite weer operationeel (www.hetpakhuisvansinterklaas.nl), waarop alle informatie en actueel nieuws te vinden is. Hoewel oud van jaren, blijft hij jong van geest. Het educatief project bij Het Pakhuis van Sinterklaas, bestemd voor de onderbouw van het basisonderwijs, is voor dit jaar weer bijna helemaal uitgeboekt. Dat alleen al betekent dat enkele duizenden basisschoolleerlingen in korte tijd het museum bezoeken. Met de bezoekers op vrije woensdagmiddagen en in het weekend zullen dit jaar In totaal zo'n 10 duizend aspirant-Pieten met hun volwassen begeleiders het Pakhuis gaan bezoeken.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX VENLO
telefoon 077 352 21 12
website www.limburgsmuseum.nl
open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
maandagen gesloten