Ingezonden persbericht


Een spetterend evenement van allure..... Aqua Hoorn!

De negende editie van Aqua Hoorn staat weer voor de deur. Een nautisch evenement met onder andere open gestelde schepen, oude ambachten, rondvaarten, fotografie, demonstraties, presentaties en muzikaal entertainment. Diverse toonaangevende bedrijven en verenigingen hebben hun medewerking toegezegd aan dit spektakel en er worden dan ook veel bezoekers verwacht in de Hoornse Haven.

Stichting de Hoornsche Haven organiseert in samenwerking met Van Soelen Evenementen; Aqua Hoorn! Deze vernieuwde samenwerking leidt dit jaar al tot een groei in het aantal deelnemers. Veel van deze deelnemers hebben naam gemaakt in de nautische wereld en presenteren zich op zondag 14 oktober tussen 11.00-18.00 uur in het havengebied van Hoorn. De invulling is heel divers, voor jong en oud interessant, en uiteraard is Aqua Hoorn gratis toegankelijk.

Invulling
Om 11.00 uur geeft het opleidingsschip van het Koninklijk Instituut van de Koninklijke Marine het startsein van deze editie. Vanaf dat moment zal het spektakel losbarsten. Zo zal onder andere Hollands Glorie dit jaar prominent aanwezig zijn met traditionele zeilschepen en de enige echte Pakjesboot nr 12. Deze stoomboot, normaal gesproken hét vervoersmiddel van Sint Nicolaas en zijn gevolg, maakt voor deze dag een uitzondering zodat iedereen een kijkje op het dek kan nemen. Notwin, de reddingsbrigade van Hoorn, zal zich met twee boten presenteren en iedereen wordt uitgenodigd om een stukje mee te varen.

Nieuwe en oude, grote en kleine, zeil-, motor- en stoomboten wisselen elkaar razendsnel af deze dag, zelfs radiografisch bestuurbare boten zijn aanwezig! Ook aan een stukje entertainment is gedacht want zeemanskoren zorgen voor gezellige klanken en er zijn presentaties in onder andere nettenboeten, houtdraaien en palingroken. Het handarbeid van toen maakt verderop plaats voor producten van nu door een heus standwerkersconcours. Maar er is nog veel meer te zien en te horen....dit mag u niet missen!

Tot 14 oktober in de Hoornse Haven!

Wilt u ook deelnemen aan Aqua Hoorn of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met Frank Ootes van Van Soelen Evenementen, bereikbaar op (0229) 214924 of via frank@vansoelen.nl.

------------------------
Einde bericht



Ingezonden persbericht