ID&T


Dance-Tunes nieuws week 39

Gregor Salto Erasmus/House (G-Rex Music)
De alom geprezen Nederlandse House duizendpoot Gregor Salto heeft zich ditmaal laten inspireren door één van Rotterdams architectonische hoogstandjes. De Erasmusbrug prijkt in volle glorie op de cover van de plaat. De plaat zelf, waar het uiteindelijk toch om draait, toont op het eerste gezicht weinig overeenkomsten met de toonaangevende havenstad. Toch blijkt na een nadere luistersessie Erasmus perfect in het thema, edgy, rauwe latin electro, te passen dat vorig jaar het levenslicht zag met Bouncing Harbour. Hoewel het succes van deze laatsgenoemde voorgangern moeilijk te evenaren zal zijn, heeft Erasmus diverse festivals deze zomer kleur gegeven alwaar het uit de speakers schalde. Niets dan lof dus voor Gregor Salto!

Bjorn B Be Yourself/House (Spinnin)
Bjorn B is, naast producer, DJ, voormalig kampioen drummen ook nog eens recensent. Toch lijkt het afleveren van crowdpleasers zijn core business te zijn. 20hz, zijn eerste release onder zijn eigen pseudo Bjorn B, werd erg goed ontvangen door zowel DJs als het uitgaanspubliek. Niet vreemd dus dat het gerenommeerde platenlabel Spinnin Records de kans greep om de plaat als full release op de markt te brengen. Be Yourself is de follow-up waar velen halsreikend naar hebben uitgekeken. Het resultaat mag er zijn; 2 heerlijke remixen van DJ Jeroenski en ook het origineel van het aanstormende talent ontbreekt niet. De Jeroenski cuts in het bijzonder zijn uitstekend geschikt voor de clubs; funk, groove en een stevige bassline het past allemaal precies. Verwacht geen genre definiërende muziek, maar gewoon lekker in het gehoor klinkende house muziek.

Cold Blue and Del Mar Seven Ways (In trance we trust) Duitsland staat bekend om zijn actieve Techno en Minimal scene met trendsetters als Sven Vath en Booka Shade als boegbeelden. Toch herbergt het land ook een aantal Trance grootheden in de dop, waarvan Tobias Shuh er één is. Onder zijn produceer masker Cold Blue heeft het studiowerk samen met Pedro del Mar een dijk van een productie opgeleverd waar het befaamde label In Trance We Trust niet omheen kon. Hoewel zowel de A- als B-kant beide goed genoeg zijn voor een eigen release is er gekozen om de beide tracks te bundelen op de Seven Ways EP wat het absoluut tot een niet te missen two tracker maakt. Zowel Seven Ways als 11 Days zijn melodieuze Trance tracks zoals het gemaakt werd in de good old days toen het genre de hoofdmoot was op het gebied van electronische muziek. Een must voor iedere Trance liefhebber!

Sander van Doorn Riff/Techno (Doom)
Sander van Doorn is big! De Eindhovenaar heeft ondanks zijn drukke draaischema de tijd gevonden om in zijn studio de langverwachte follow-up op By Any Demand gereed te krijgen. Riff is in verhouding met zijn voorganger een stuk dieper, hoewel dit ook kan komen door het gebrek aan een commercieel gezien bekend sample. Toch lijkt het erop dat Sander van Doorn definitief heeft gekozen om de weg van Duitse Techno in te slaan en dit is absoluut geen verkeerde keuze! Door zijn schat aan ervaring die hij heeft opgedaan met zijn eerdere producties (zowel onder de naam Sander van Doorn en het Trancier getinte Sam Sharp pseudo) levert hij Techno met een nieuw elan. Weg met de eentonigheid, welkom dubby Techno met catchy Riff!

Cosmic Gate Body of conflict/Trance (Black hole) Het Duitse duo Cosmic Gate heeft zijn sporen reeds meer dan verdiend met een scala aan hits en producties onder hun naam. Hoewel zij naam maakte met het harde trance geluid wat onder andere terug te horen is in tracks als Fire Wire en Exploration of Space laat het hedendaagse Cosmic Gate geluid zich het best omschrijven als low BPM Tech Trance. Body of Conflict is het nieuwste werk van de beide heren en toont aan dat het duo ook deze muziek vorm perfect onder de knie heeft. De vocalen, ingezongen door Denise Rivera, lenen zich perfect voor de geproduceerde beats, melodie en synthline wat het nummer ijzersterk maakt. Het is niet voor niets dat Body of Conflict reeds is getipt als één van de kanshebbers om track van het jaar te worden. Zeker is echter dat deze plaat thuis hoort in de playlist van een ieder die electronische muziek een warm hart toedraagt.

Ernesto vs Bastian Unchained melody (High contrast) Het was even wachten op nieuw materiaal van Ernesto vs. Bastian na hun wereldhit 'Dark Side of The Moon, die in 2005 uitkwam. Maar nu zijn de heren terug met de nieuwe single 'Unchained Melody'! met twee eigen mixen plus een reeks remixen en die liegen er niet om. Electro trance meister Wippenberg, House big boy Jerry Ropero, de Canadese house gigant DJ DLG en nieuwkomers Second Class Killers leveren allemaal hun bijdrage. De vocalen zijn afkomstig van de Jamaicaanse zanger Jahmark. Support is er al van djs als: Armin van Buuren, Above & beyond, Marco V en Rank 1!

Geplaatst op: 03-10-2007