Gemeente Delfzijl

Brug Nieuwstad te Farmsum afgesloten voor vrachtverkeer

3-10-2007 - Bij de laatste inspectie van de brug over het Afwateringskanaal te Farmsum is gebleken dat de brug in een dusdanige staat van onderhoud verkeerd, dat de gemeente genoodzaakt is maatregelen te treffen.

Het is bekend dat de onderhoudsituatie van de brug in de afgelopen jaren achteruit is gegaan. Dit is ook de reden geweest de brug vaker dan gebruikelijk te inspecteren. De technische omschrijving van het mankement van de brug is betonrot aan de peilers van de brug. Deze is nog in het beginstadium, dus de brug houdt het nog wel even vol. Om de brug te ontlasten heeft de gemeente een gewichtsbeperking ingesteld.

Een voertuig dat de brug passeert mag maximaal 3,5 ton wegen. In de praktijk komt het hierop neer dat er geen vrachtautos over de brug mogen. Dus ook geen autobussen. Buspassagiers uit Farmsum kunnen gebruik maken van de halte aan de Nieuweweg. Deze maatregel is ingesteld om de veiligheid te waarborgen, meer in de zin ter voorkoming van. De gemeente heeft na de rapportage een onderzoek gestart om te kijken of de brug kan worden gerenoveerd of, indien noodzakelijk, volledig moet worden vervangen. Binnenkort komt hier duidelijkheid over.