Gemeente Lelystad

Aanpak fietsoversteken Groene Carré

De verkeersveiligheid bij een aantal fietsoversteken op het Groene Carré wordt verbeterd door bij een aantal oversteken wijzigingen aan te brengen en/of aanvullende maatregelen te treffen.

De vormgeving van de oversteken wordt zodanig aangepast, dat het verwachtingspatroon van
de weggebruikers beter in overeenstemming is met het beoogde gebruik van de fietsoversteekplaatsen.

Verduidelijking

Bij de te nemen maatregelen blijft de fietser in de voorrang, zoals vastgelegd door de gemeenteraad in de gemaakte afspraken over de verkeersafwikkeling op het Groene Carré. De verkeerssituatie voor fietsers en automobilisten wordt wel een stuk duidelijker. Ook juridisch voldoen dan de oversteken aan de wettelijke regels.

Locaties

De aan te passen locaties, in volgorde van aanpak, zijn: Magic Apple, Arcus, CBR, Schepenen, Archipel, Ziekenhuisweg, Kamer van Koophandel, Waterschapskantoor, ROC en Waagstraat. Bij de oversteek van Magic Apple wordt verder zo snel mogelijk ook een verkeersregelinstallatie geplaatst, ter aanvulling op de andere aanpassingen en ter verhoging van de veiligheid.

Naast deze maatregelen wordt een nadere studie uitgevoerd naar verkeersveiligheid bij de fietsoversteken op de rotondes aan het Groene Carré.

---