Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 3 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-10-2007 o Met: motor te water, tas uit auto gestolen en verdachten mishandeling aangehouden.

Motor te water

Landsmeer, dinsdag 2 september 2007, 18:20 uur.

Bij een aanrijding op de Kanaaldijk tussen een motor en een auto is de motorfiets in het Noord-Hollands Kanaal beland. De 44-jarige motorrijder uit Purmerend reed in de richting van zijn woonplaats. Uit tegenovergestelde richting kwam een automobilist uit Vinkeveen. Bij een onoverzichtelijke bult in de weg werd de voorrang door borden geregeld. De motorrijder zou de automobilist voorrang moeten verlenen maar reed door en tegen de auto aan. Hierdoor kwam de Purmerender ten val en belandde zijn motorfiets in het water. De motorrijder werd met een beenwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor werd door een bergingsbedrijf uit het water gevist en afgevoerd. De auto raakte aan de linker voorzijde beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Tas uit auto gestolen

Zaandam, dinsdag 2 oktober 2007, 21:29 uur.

De politie heeft een 21-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van diefstal van een tas uit een auto. De aangever zat in zijn auto met iemand te praten toen een man het achterportier opende en een tas met daarin een navigatiesysteem wegpakte. Aan de hand van het signalement van de dader werd de Zaandammer als verdachte op de Zuiddijk aangehouden en ingesloten. De gestolen apparatuur werd niet aangetroffen.

Verdachten mishandeling aangehouden

Purmerend, dinsdag 2 oktober 2007.

Een 15-jarige veelpleger uit Purmerend en een 16-jarige jongen uit Hoorn zijn door de politie aangehouden als verdachten van een mishandeling die heeft plaatsgevonden in een supermarkt op het Van Burgplein op 23 augustus. Een 23-jarige man uit Purmerend had in de bus vanuit Amsterdam een woordenwisseling met de jongens. Toen de man in zijn woonplaats de bus uitstapte zouden de jongens hem zijn gevolgd tot in de supermarkt. Daar zouden zij de man hebben mishandeld door te schoppen en te slaan. De politie heeft camerabeelden van de bus en de supermarkt bekeken en na verder onderzoek de identiteit van de vermoedelijke daders achterhaald. De jongens zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Zij worden gehoord door een jeugdrechercheur.

Gaslek

Purmerend, woensdag 3 oktober 2007, 12:30 uur.

De politie heeft de Neckerstraat ongeveer een uur lang afgesloten omdat bij graafwerkzaamheden een gat in een gasleiding was ontstaan. De brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse en bewoners in de directe omgeving werd geadviseerd binnen te blijven tot het energiebedrijf het gat provisorisch had gedicht. Hierna kon één rijstrook worden vrijgegeven. De gemeente heeft hekken geplaatst en het energiebedrijf is bezig het lek definitief te dichten.

Onder invloed

Volendam, woensdag 3 oktober 2007, 01:57 uur.

Op de Dijkgraaf de Ruiterlaan hebben agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige automobilist uit Oosthuizen aangehouden. De bestuurder van een bestelbus zat met drank op (0,8) achter het stuur van zijn auto. De man kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

Bellend achter het stuur

Zaanstad, 1, 2 oktober 2007.

Tijdens diverse opvallende en onopvallend (motor)surveillances hebben agenten maandag en dinsdag zeventien bestuurders bekeurd omdat zij aan het bellen waren tijdens het rijden. De bellende automobilisten werden aan de kant gezet op de Provincialeweg en de Thorbeckeweg in Zaandam, de Provincialeweg N246 in Wormerveer en de A8 in Oostzaan en Koog aan de Zaan.

Op de kruising van de Provincialeweg en de Havenstraat en op het Prins Bernhardplein in Zaandam werden nog zeven bestuurders betrapt op het rijden door rood. Zij ontvangen binnenkort een boete. Zowel de boete voor het rijden door rood als voor (handheld) bellen tijdens het rijden bedraagt 130 euro.

Geen gordel

Purmerend, 14:00-16:30 uur

Tijdens een verkeerscontrole op de Purmersteenweg werden maandagmiddag 22 boetes uitgedeeld. Vijftien bestuurders droegen geen autogordel en vijf bestuurders reden de met de telefoon in de hand. De overige twee boetes waren voor het rijden door rood en het rijden met losliggende lading.

42 km per uur te hard

Purmerend, 1 oktober, 10:00-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 92 km per uur. Honderd van de bijna 500 bestuurders die de radarauto passeerden, hielden zich niet aan de snelheid.

Hardrijders aan de kant gezet

Zuidoostbeemster, 2/3 okt. 08:00-09:00 uur

Woensdag en dinsdag, tijdens de ochtendspits, hebben agenten op de Nekkerweg een snelheidscontrole gehouden. Op beide dagen werd een vijftal hardrijders aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

72 hardrijders

Assendelft, 3 oktober, 09:00-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Dorpsstraat werd woensdagochtend een hoogste snelheid van 75 km per uur gemeten. Van de ruim duizend passanten hielden 72 bestuurders zich niet aan de snelheid.

Laatst gewijzigd 03-10-2007 16:06 | © Politie Zaanstreek-Waterland |