Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 03 oktober 2007
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht "verkiezingsfraude door allochtonen in Amsterdam".


1.)
Bent u op de hoogte van het artikel: "Verkiezingsfraude door allochtonen in Amsterdam" (*)?

2.)
Is de bewering in dit artikel juist dat veel allochtone kiezers tijdens de verkiezingen in maart en november 2006 bij het uitbrengen van hun stem "geholpen"zijn door vrienden en familie? Deelt u de mening van het rapport van de gemeentelijke ombudsman van Amsterdam dat een en ander in strijd is met de Kieswet? Zo ja, welke conclusies verbindt u daaraan?

3.)
Zijn er andere steden waar meldingen zijn geweest van allochtonen die niet conform de regels van de Kieswet hebben gestemd? Zo ja welke steden en zo neen, bent u bereid dit alsnog te onderzoeken? Hoeveel stemmen in strijd met de Kieswet zijn er in Amsterdam en heel Nederland uitgebracht?

4.)
Is dit de manier waarop de PvdA aan haar allochtonenstemmen is gekomen?

5.)
Deelt u mijn mening dat het veel beter is dat niet-Nederlanders niet langer stemrecht hebben bij gemeenteraadsverkiezingen?

(*) Internetsite "Elsevier", rubriek politiek, getiteld "Verkiezingsfraude door allochtonen in Amsterdam" gedateerd 3 oktober 2007


____________________