Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 3 oktober

Regio, 03-10-2007

Dronken bestuurder van de weg gehaald

SANTPOORT- ZUID - 3 oktober. Een 51-jarige inwoonster van Velsen is rond 04.00 uur van de weg gehaald. De vrouw bleek veel te veel gedronken te hebben (1310 ugl / 3,01 promille). Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg zij een rijverbod van zeventien uur.

Inbrekers aangehouden

ZANDVOORT - 3 oktober. Twee inwoners van Rotterdam, een 41-jarige man en een 41-jarige vrouw, zijn rond 02.50 uur aangehouden. De twee worden er van verdacht ingebroken te hebben in het treinstation van Zandvoort. Beiden Rotterdammers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Verwarde man aangehouden

HOOFDDORP - 3 oktober. De politie heeft omstreeks 00.30 uur een 44-jarige Hoofddorper aangehouden. De verwarde man zorgde voor overlast op de Musholm. Bij aanhouding bleek hij een mes bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

60 km te hard

VIJFHUIZEN - 2 oktober. Rond 21.30 uur heeft de politie het rijbewijs van een 36-jarige Haarlemmer ingevorderd. De man reed 160 km/uur met zijn personenauto op de N205, terwijl ter plekke 100 km/uur als maximunsnelheid geldt. Ook is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Man aangehouden na belediging

HAARLEM - 2 oktober. Een 55-jarige Haarlemmer is omstreeks 21.20 uur aangehouden door de politie. De man had voor overlast gezorgd bij een flat aan de Sandenburg. Toen agenten hem wilde aanspreken, beledigde de man, die zeer dronken bleek, de agenten. Deze wilden hem vervolgens aanhouden, maar de man verzette zich. Het lukte de agenten, na gebruik van enige dwang, om de man onder controle te houden. Hij is voor verhoor en ontnuchtering ingesloten.

Man valt broer aan

HAARLEM - 2 oktober. De politie heeft rond 17.50 uur een 39-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 40-jarige broer. Tijdens zijn aanhouding beledigde de man de agenten. Voor beide vergrijpen is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden wegens vernieling

HAARLEM - 2 oktober. Twee jongens uit Velsen van 16 en 13 jaar oud en een 16-jarige jongen uit Haarlem zijn rond 16.30 uur aangehouden door de politie. De drie worden er van verdacht een ruit vernield te hebben van een leegstaand pand aan de Johan de Meesterstraat. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Tevens heeft de politie de ouders van de jongeren geïnformeerd.

Oproep aangifte fietsendiefstal

HAARLEM - 3 oktober. Naar aanleiding van een onderzoek naar een 50-jarige Haarlemse fietsendief, roept de politie slachtoffers van fietsendiefstal op om aangifte te doen. Een aangifte maakt het voor de politie makkelijker om de fiets terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar. In dit onderzoek zijn inmiddels twintig fietsen gevonden, waarvan slechts van negen een aangifte bekend is. Onderstaand bericht over de fietsendief werd eerder verstuurd:

HAARLEM, 30 september - Oplettende getuigen meldden dat er in een achtertuin van een woning in de Brouwersstraat verdachte werkzaamheden werden verricht aan fietsen. Politiemensen hebben een onderzoek ingesteld en troffen de bewoner en in de achtertuin zes fietsen. Verder vonden ze in een schuur nog eens vijf fraaie en dure fietsen. Omdat de fietsen mogelijk van diefstal of heling afkomstig zijn alle fietsen in beslag genomen en is de bewoner aangehouden. De bewoner verklaarde dat de fietsen door zijn broer zijn meegebracht. De politie stelt hier een nader onderzoek naar in. De bewoner is heengezonden.