Barco


Barco onthult grootste LED stadionscherm ooit in China voor Special Olympics

KORTRIJK, BELGIË - 3 oktober 2007 - Barco, wereldleider in visualisatie- en displayoplossingen kondigt de installatie aan van het grootste LED scherm voor sporttoepassingen in China. Het grote scherm werd onthuld in het Shanghai Stadium in de aanloop naar de Special Olympics Wereld Zomerspelen die van 2 tot 11 oktober 2007 plaatsvinden in Shanghai.

Het Shanghai Stadium, gebouwd in 1997, is 190.000 vierkante meter groot en heeft 80.000 zitplaatsen. In het stadion vonden in de laatste tien jaar talrijke internationale en nationale sportevenementen plaats. In het stadion zullen naast de Special Olympics ook voetbalwedstrijden doorgaan in het kader van de Olympische Spelen 2008.

Om een onvergetelijke visuele ervaring te creëren voor de toeschouwers, installeerde Barco de grootste LED muur ooit in een Chinees sportstadion. Het scherm heeft een grootte van 391 vierkante meter en is opgebouwd uit 651 Barco SLite 14 LED display tegels. De SLite tegels bieden een perfecte resolutie voor grootschalige installaties met relatief grote kijkafstanden. Daarenboven kunnen de SLite LED tegels hoge resolutie video- en databronnen in overlay tonen.

Frank Christiaens, Managing Director Barco China verduidelijkt: "In 2004 realiseerde Barco een eerste groot LED project in de Chinese sportmarkt op het Formule 1 circuit in Shanghai. In de loop der jaren hebben we een indrukwekkende referentielijst opgebouwd, waaronder het Nanjing Olympic Sports Centre in de provincie Jiangsu en het Qi Zhong Tennis Center in Shanghai, thuisbasis van de ATP Tennis Masters Cup." Hij vervolgt: "De installatie in het Shanghai Stadium betekent een nieuwe mijlpaal voor Barco en we zijn erg verheugd dat we China en de stad Shanghai kunnen helpen bij de realisatie van deze grootse spelen."

Aan de Special Olympics Wereld Zomerspelen 2007 nemen 7.500 atleten deel. Verder worden er 40.000 vrijwilligers en 3.500 evenementorganisatoren uit de hele wereld ingezet. Het is de eerste keer dat de spelen in Azië plaatsvinden en slechts de tweede keer dat ze buiten de Verenigde Staten georganiseerd worden. Daarenboven is China het eerste land in de geschiedenis dat in een 4-jarige Olympische cyclus zowel de Special Olympics Wereld Zomerspelen, de Olympische spelen zelf als de Paralympische Spelen organiseert.

Meer nog dan de spelen zelf, zullen de Special Olympics Wereld Zomerspelen schitteren door hun internationale uitstraling. De openingsplechtigheid belooft een spectaculair evenement te worden en zal bijgewoond worden door tal van sterren en
hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de meermaals bekroonde actrice Zhang Ziyi, NBA superster Yao Ming en de President van de Volksrepubliek China Hu Jintao.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com