Ingezonden persbericht


Beste redactie,

IDTV genomineerd voor Gouden Kalveren

Tijdens de Talkshow van het 27e Nederlands Film Festival zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijs van de Nederlandse Film 2007. IDTV Docs is drie keer genomineerd voor Jimmy Rosenberg en Staal & Lavendel.

Twee producties van IDTV Docs zijn dit jaar genomineerd in de categorie voor Beste Lange Documentaire: Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent van Jeroen Berkvens en Staal en Lavendel - De levensladder van Cornelis Verolme van Rudolf van den Berg. De Gouden Kalveren Jury presenteerde de genomineerden na het zien van 76 filmproducties in competitie. De leden van de jury zijn André van Duren, Pieter Fleury, Ronald Giphart, Brigit Hillenius, Jannie Langbroek, Reinier Selen, Paula van der Oest (voorzitter).

Jimmy Rosenberg is daarnaast genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Deze persprijs wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De jury bestaat dit jaar uit Leo Bankersen, Paul van Es, Sven Gerrets, Oene Kummer en Clementine van Wijngaarden.

De Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op zaterdag 6 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in Hal 1 van de Jaarbeurs Utrecht. De uitreiking is live te volgen op het internet via www.filmfestival.nl en de VPRO doet om 22.30 uur op Ned 3 verslag van het Gala van de Nederlandse Film.

De Jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën: Beste Sound Design, Beste Montage, Beste Production Design, Beste Muziek, Beste Camera, Beste Korte Film, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste TV Drama, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Lange Speelfilm en de Speciale Juryprijs. Voor de Speciale Juryprijs worden geen nominaties toegekend

Met vriendelijke groet,

Irene Frijters
Communications Manager a.i.

POSTBUS 12010, 1100 AA AMSTERDAM
KRAANSPOOR 50, 1033 SE AMSTERDAM

T + 31 (0) 20 314 3101
M +31 (0)6 51813000
F + 31 (0)20 690 85 28
irene.frijters@idtv.nl
www.idtv.nl