Ivo Opstelten politicus van het jaar

03/10/2007 18:00



Platform Toerisme en Recreatie



Ivo Opstelten politicus van het jaar
Burgemeester Rotterdam zet zich in voor Toerisme en Recreatie

Den Haag, 3 oktober - Burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten is door Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB onderscheiden als Politicus van het Jaar Toerisme en Recreatie 2007. Hij kreeg de prijs als allround promotor van Nederland en Rotterdam als toeristische bestemming. Annie Schreijer-Pierik en Roy Pamboer waren twee andere finalisten die lof kregen van de jury.

"Ivo Opstelten is een allround promotor van Nederland als bestemming in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder. Hij blijkt in staat niet slechts te varen op de kracht van het product Rotterdam, maar dit ook onderdeel te laten zijn van de bestemming Holland," aldus Van Woerkom. Dat Rotterdam de toeristenbelasting afschafte, krijgt veel lof van de jury.

Sinds 1999 ging Opstelten met zichtbaar resultaat met het onderwerp toerisme aan de slag. "Een eerste stap daarin was tot het inzicht te komen dat de vrijetijdssector de derde economische pijler is van de Maasstad. Zo genieten niet alleen dat Rotterdammers, maar ook recreanten en toeristen van de gemaakte keuzes. In het oog springend zijn natuurlijk evenementen als City Racing en het Zomercarnaval. Het beleven van de stad staat voorop."

De verkiezing is een initiatief van de Travel Press Society, de kring van reis- en luchtvaartjournalisten in samenwerking met het Platform Toerisme en Recreatie van VNO-NCW en MKB-Nederland. Ondernemers in toerisme en recreatie vinden goed, samenhangend beleid van groot belang om Nederland voor toeristen aantrekkelijk te maken én goed te kunnen ondernemen. Ivo Opstelten levert daaraan een positieve en bruisende bijdrage.

Annie Schreijer-Pierik lid van de Tweede Kamer en Roy Pamboer, wethouder Economische Zaken Utrechtse Heuvelrug waren de andere twee finalisten die lof kregen van de jury.

De jury bestaat uit Bernard Wientjes (Vereniging VNO-NCW), Gerlach Cerfontaine (Schiphol), Peter Hartman (KLM), René Klawer (De Reisspecialistengroep), Loek Hermans (MKB-Nederland) en Guido van Woerkom (ANWB)