AutoRai

Citroën C-Crosser is vrij!

(10/3/2007)
Vandaag vindt de Citroën C-Crosser zijn weg naar de showroom voor de kennismaking met het grote publiek. 105 Citroëns C-Crosser stonden vanochtend klaar op het Stadionplein in Amsterdam om opgehaald te worden door een even groot aantal Citroëndealers. Daarmee is de vrijlating van Citroëns eerste SUV een feit. Om dat te vieren houden alle Citroëndealers komend weekend (vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober) Open Deur Dagen.

Het hoofdkantoor van Citroën Nederland in Amsterdam was voor de gelegenheid behangen met vrijheidsleuzen die verwijzen naar de vrijlating van de C-Crosser, geheel in de stijl van de âBorn to be freeâ-campagne die rondom de Franse vierwielaangedreven SUV bedacht is. De behangen staat van het hoofdkantoor refereerde tegelijkertijd aan het bekende werk van âinpakkunstenaarâ Christo.

De Citroën C-Crosser wordt aangedreven door een 2.2 HDiF dieselmotor die zijn krachten al heeft bewezen in de Citroën C5 en C6. In de C-Crosser levert deze krachtbron 156 pk en een indrukwekkende koppel van 380 Nm. Vanaf januari 2008 zal de veelzijdige SUV ook leverbaar zijn met een 170 pk 2.4i benzinemotor. De C-Crosser is leverbaar in twee uitrustingniveaus: Dynamique en Exclusive.

De Dynamique-uitvoering is standaard voorzien van onder andere ABS met rem-assistent, zes airbags, een derde zitrij, automatische airconditioning, radio/CD-speler, 16â lichtmetalen wielen en mistlampen vóór.

De Exclusive-uitvoering heeft ten opzichte van de Dynamique-uitvoering onder andere 18â lichtmetalen wielen, stoelverwarming vóór, parkeersensoren achter, xenonverlichting en leren bekleding extra.

De Citroën C-Crosser 2.2 HDiF Dynamique is leverbaar vanaf ⬠40.995,-