Ingezonden persbericht


De nieuwe Jabra GN1220 Sound Limiter garandeert naleving van de nieuwe EU-richtlijnen voor een interessante prijs

Geluidsbescherming was nog nooit zo eenvoudig

Breda, 3 oktober 2007 - Met de Jabra GN1220 Sound Limiter biedt GN, wereldwijd marktleider in innovatieve headsetoplossingen, een nieuwe en betaalbare oplossing om het gehoor te beschermen. Schadelijk lawaai en geluidspieken boven de wettelijk vastgestelde limiet van 85 dB worden automatisch onderdrukt door de Sound-Limiter-technologie. Volgens de nieuwste EU-richtlijnen betreffende geluidsbescherming op de werkplek (2003/10/EG), die op 6 maart 2007 werden opgesteld, dient elke werkgever maatregelen te treffen om het gehoor van de werknemers te beschermen tegen schadelijk geluid boven de 85 dB. De Jabra GN1220 biedt een moeiteloze naleving van deze nieuwe richtlijnen en dit voor een interessante prijs. De aansluitkabel laat zich intuïtief bedienen en is volledig compatibel met de meest populaire headsets van GN.

De Jabra GN1220 is niet het eerste product van GN dat zorg draagt voor bescherming van het gehoor. Ook beschikbaar zijn de digitale versterker Jabra GN8210 en de draadloze headset Jabra GN9350. Echter, de Jabra GN1220 is de eerste aansluitkabel op de markt met deze combinatie van gebruikersgemak en betaalbaarheid: de Jabra GN1220 is een innovatieve en gebruiksvriendelijke aansluitkabel met hoge prestaties en een aantrekkelijk prijskaartje, waarvoor geen training vereist is.

Daarnaast maakt de Jabra GN1220 ook een einde aan een veel voorkomend compatibiliteitsprobleem. Wanneer een nieuwe headset wordt aangesloten, is er niet altijd meteen een kiestoon, ook al zijn de headset en de telefoon compatibel. De oorzaak hiervan ligt bij de telefoonproducenten die de aansluitinterfaces van de telefoontoestellen zelf bepalen. Om die reden biedt de Jabra GN1220 acht verschillende instellingen die een optimale compatibiliteit tussen headset en telefoonsysteem garanderen. De aansluiting van de kabel gebeurt met behulp van de QD (Quick Disconnect)-stekker. Daarna moet de schuifregelaar simpelweg van de ene positie in de volgende geschoven worden tot er in de headset een duidelijke kiestoon klinkt. Drie van de acht terminaties beschikken bovendien over een ingebouwde, stroombesparende microfoonversterker die ook uitstekend werkt bij telefoons die extra signalen vereisen o.a. een aantal IP-modellen maar ook toestellen van Avaya, Cisco, Nortel of Panasonic.

De Jabra GN1220 is compatibel met alle conventionele telefoonsystemen en IP-hardphones en is verkrijgbaar in twee varianten: als Quick Disconnect en als RJ10-stekker voor aansluiting op de draadloze Jabra GN Ellipse.

Prijs en beschikbaarheid:

De Jabra GN1220 is per direct beschikbaar voor 79,00 euro exclusief BTW.

De belangrijkste productkenmerken van de Jabra GN1220:

o Sound-Limiter-technologie om eenvoudig te voldoen aan de nieuwe EU-richtlijnen: automatische onderdrukking van schadelijk lawaai en geluidspieken boven de wettelijk vastgestelde limiet van 85 dB

o Eenvoudige schuifregelaar met acht posities voor intuïtief en optimaal gebruiksgemak: een handleiding is niet nodig!

o Ingebouwde, stroombesparende microfoonversterker: werkt uitstekend met telefoons die extra signalen vereisen

###