NOVA

03-10-2007

Uruzgan
De NOS zond vandaag beelden uit van een vuurgevecht tussen Afghaanse legereenheden met Nederlandse militairen en vijandelijke strijders in de Afghaanse provincie Uruzgan. De beelden waren door Defensie vrijgegeven. Defensie wil er mee aantonen waar de missie in Afghanistan om draait: wederopbouw en gevechten. In de studio reageert commandant der strijdkrachten Dick Berlijn.

Heroïne
Bij onderzoeken naar drugshandel vanuit Turkije is geen heroïne verdwenen. Ook zijn er geen drugs doorgelaten of burgerinfiltranten ingezet. Dat hebben minister Hirsch Ballin van Justitie en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.

NOVA berichtte vorige week over 160 kilo in beslag genomen heroïne die justitie uit het zicht is verloren. De drugs hadden vernietigd moeten worden, maar volgens officiële papieren van justitie is dat niet gebeurd.

Ehsan Jami
Ehsan Jami, voorzitter van het steuncomité voor ex-moslims, verliest in eigen kring steeds meer steun. Waarnemend PvdA-voorzitter Ruud Koole vindt dat Jami de principes van de PvdA heeft geschonden door denigrerend te schrijven over 'de' islam. In de studio reageert PvdA-voorzitter Ruud Koole.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht