Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venlo, 5 september 2007

3 oktober Start BuildinGreen congres
Eenmalig optreden
William McDonough

Venlo - Tijdens het Start BuildinGreen congres op woensdag 3 oktober verzorgt de beroemde Amerikaanse architect, ontwerper én grondlegger van Cradle to Cradle dit jaar een eenmalig optreden in Nederland. McDonough is samen met de Duitse chemicus Michael Braungart schrijver van het boek Cradle to Cradle - Remaking the way we make things. Het boek schetst een realistisch toekomstbeeld waarin grondstoffen door slim ontwerp en slimme samenstelling van 'wieg tot wieg' kunnen worden hergebruikt.

De Kamer van Koophandel slaagde er onlangs in het vermaarde duo naar Venlo te halen en aan de regio te verbinden. Met de Floriade 2012 in het vooruitzicht wil Venlo zich wereldwijd profileren als duurzame regio, waar technologie en groene ruimte hand in hand gaan. "Het fantastische van Venlo is dat het initiatief van lokale overheid en bedrijfsleven samen komt", zegt McDonough. "Duurzaamheid kan alleen op lokaal niveau worden bereikt. Venlo kan leider worden in cradle to cradle".

William McDonough brengt dit jaar nog slechts één bezoek aan Nederland. Om bedrijven te stimuleren mee te doen en de kans te geven William McDonough persoonlijk te ontmoeten en te beluisteren, houden de Kamer van Koophandel Limburg-Noord en Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningen op 3 oktober het congres Start BuildinGreen in Dok6 te Helden-Panningen. Voor meer informatie www.buildinGreen.nl

///


Ingezonden persbericht